Blogplaatjes 6
01-05-2023
Nieuws
Karin
Auteur Karin de Laat

Alles wat je moet weten over het STAP budget

Met STAP tot € 1.000,- opleidingsbudget voor jou

FOI is erkend STAP-opleider! Dit betekent dat je via STAP (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) een budget van maximaal € 1.000,- aan kunt vragen voor het volgen van een opleiding, e-learning of masterclass bij ons. Het STAP-budget helpt je om je verder te ontwikkelen en je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten!

Je kunt je dus bij ons inschrijven voor onze STAP-erkende opleidingen. Je leest hieronder alles over het STAP-budget. Tevens geven we weer welke trainingen je bij ons kunt volgen in welk tijdvak.

Elke twee maanden stelt de overheid opnieuw STAP-budget beschikbaar om te vergeven onder de aanvragers. Als je nu een aanvraag bij ons doet voor een training, dan ontvang je een aanmeldingsbewijs om in het volgende tijdvak in het UWV STAP-portaal te kunnen uploaden. Het UWV hanteert een regeling van wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Wees er dus snel bij!

Welke training kan ik volgen in het eerstvolgende tijdvak?

Het volgende tijdvak begint 3 juli 2023. Je kunt je bij FOI aanmelden voor de volgende trainingen:

6 september Huurrecht woonruimte

6 september Vastgoedrekenen

7 september Scenario analyse (incl. E-learning)

8 september Kasstroomanalyse & inzicht in cashflow en werkkapitaal

12 september Onderneming in continuïteitsproblemen

13 september Mogelijkheden non-bancair financieren

14 september Hoe analyseer ik een jaarrekening? (incl E-learning)

15 september Opleiding (erkend) financieringsadviseur MKB

20 september Vastgoedfinancieren

26 september Analyse jaarrekening complexe structuren (incl. E-learning)

27 september Verduurzaming vastgoed

28 september Basisopleiding Financieren MKB (incl. E-learning)

Staat jouw gewenste training niet in het bovenstaande rijtje? Oriënteer je dan vast hier welke trainingen we nog meer aanbieden en in welk tijdvak deze valt zodat je op tijd bent met je aanvraag!

Hulp of advies nodig, neem vrijblijvend contact met ons op. We zitten voor je klaar! info@foi.nl 013-5385120

Wanneer kan ik het STAP-budget aanvragen?

Kijk hieronder in de tabel voor de tijdvakken. Je kunt je aanvraag voor het volgende tijdvak indienen in het UWV STAP-portaal. Hiervoor heb je een ingevuld STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Zorg er dus voor dat je je zo snel mogelijk bij een training van FOI aanmeldt, zodat je ons aanmeldingsbewijs op tijd ontvangt.

Let op: Het UWV behandelt de aanmeldingen op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Zorg ervoor dat je op tijd ingelogd bent. Om 10:00 start de aanvraag periode en ervaring leert dat tegen de middag het budget al verdeeld is.


STAP-aanvraagtijdvakken

STAP-budget aanvragen in UWV STAP-portaal vanafStartdatum van je opleiding
3 juli 2023Tussen 1 augustus en 30 september 2023
1 september 2023Tussen 1 oktober en 30 november 2023
1 november 2023Tussen 1 december 2023 en 31 januari 2024


Wat zijn de stappen voor aanmelding met het STAP-budget bij FOI?

Om met behulp van het STAP-budget bij ons een opleiding of training te starten doorloop je de volgende stappen:

  1. Meld je aan voor de gewenste training via het inschrijfformulier en geef in de opmerkingen aan dat je via STAP wilt boeken. Je vult alle gegevens in, zodat wij het STAP-aanmeldingsbewijs voor je kunnen maken.
  2. Zodra je de aanvraag hebt ingediend ontvang je van ons direct een ontvangstbevestiging met daarin jouw persoonlijke STAP aanmeldbewijs.
  3. Zorg dat je klaar zit om jouw subsidieaanvraag te doen in het juiste tijdvak.
  4. Je ontvangt reactie van het UWV (dit kan zo'n vier weken duren) met de goedkeuring. Heeft de overheid jouw aanvraag afgekeurd? Dan hebben we even contact over het verloop van jouw inschrijving. De opties zijn, zelf bekostigen, doorschuiven of annuleren.
  5. Zodra het UWV het STAP-budget heeft toegekend, krijgen wij hier bericht van en is je inschrijving definitief.

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is op 1 januari 2022 geïntroduceerd door het UWV en DUO en vervangt de belastingaftrek van studiekosten. Deze subsidieregeling is in het leven geroepen om Nederlanders te stimuleren zich verder te ontwikkelen en daarmee je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Met deze subsidieregeling kun je trainingen tot € 1.000,- kosteloos bij ons starten. Wanneer een opleiding meer dan € 1.000,- kost, dan vergoed het STAP budget het bedrag tot € 1.000,- en is de rest van de factuur voor eigen rekening.

Voor wie is het STAP-budget?

Het STAP-budget is voor iedere Nederlander tussen de 18 jaar en AOW-gerechtigde leeftijd die zich verder wil ontwikkelen. Er is keuze uit opleidingen die interessant zijn voor zowel beginnende als ervaren personen als ook voor werkenden en werkzoekenden die uit een andere branche komen of net afgestudeerd zijn en nog geen werkervaring hebben.

Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de STAP-subsidieregeling?

Om in aanmerking te komen voor de STAP-subsidieregeling gelden een aantal voorwaarden. Kijk voordat je de aanvraag bij ons doet of je voldoet aan alle voorwaarden. De belangrijkste voorwaarden hebben we voor je op een rij gezet:

  • Je bent tussen de 18 en 67 jaar (AOW-gerechtigde leeftijd).
  • Je hebt het huidige kalenderjaar nog niet eerder een STAP-budget toegekend gekregen. Je mag per kalenderjaar namelijk één keer gebruikmaken van het STAP-budget.
  • De startdatum van jouw opleiding ligt tussen de 4 weken en 3 maanden na je aanvraag.
  • Je ontvangt geen andere publieke onderwijsfinanciering, zoals bijvoorbeeld een studiefinanciering of lerarenbeurs.
Meer over:

Blijf op de hoogte van ons aanbod met onze nieuwsbrief

Certificering

Cedeo
Belasting
Nopd