Masterclass
04-12-2023
Nieuws
Karin
Auteur Karin de Laat

Masterclass Splitsen en Optoppen van Vastgoed keert terug in 2024

Vanwege de enorme belangstelling wordt de Masterclass 'Splitsen en Optoppen van Vastgoed' op 15 mei 2024 opnieuw georganiseerd. Tijdens deze masterclass leer je van zes ervaren docenten hoe je kan starten met splitsen en optoppen van bestaande woningen, welke belangrijke overwegingen daarbij komen kijken en waar de kansen zich bevinden. Deze leerzame dag vindt plaats in Woerden en duurt van 10.00 u tot 15.30 u, gevolgd door een netwerkborrel.

Programma Masterclass

  1. Benutten van bestaande woningvoorraad - Kansen en valkuilen - door Frank Wassenberg, Platform31.
  2. Rendementsberekening - Jaap Huurnink, FOI.
  3. Notariële vragen en aspecten bij splitsen en optoppen - Mr. Corne Duivenvoorde.
  4. Juridische aspecten - VVE en appartementsrechten - Mr. Annoeska Pals.
  5. Ervaren vastgoedbelegger over splitsen en optoppen van (woning)vastgoed - Martijn Lentze. Onderwerpen zoals vergunningen, bouwbesluit, gemeentebeleid en het puntentellingssysteem komen hier aan bod.
  6. Fiscale aspecten optoppen & splitsen - John Bult.
  7. Netwerkborrel

Hoge potentie bestaande woningen

Het tekort aan betaalbare woningen blijft groeien, waardoor er steeds meer nadruk wordt gelegd op het efficiënter benutten van bestaande bebouwing. Het optoppen van gebouwen en het splitsen van woningen zijn onmisbare trends geworden om dit dringende woningtekort aan te pakken. Uit onderzoek door de Stec Groep blijkt dat er een potentieel is om maar liefst 100.000 nieuwe woningen te realiseren, voornamelijk op de daken van corporatiewoningen. Bovendien zijn er voor woningsplitsing mogelijkheden om tienduizenden woningen te creëren tot aan 2030.

Voor wie

Deze masterclass is relevant voor een breed publiek, waaronder vastgoedbeleggers, vermogensadviseurs/private bankers, vastgoedfinanciers, intermediairs, accountants/fiscalisten, advocaten en medewerkers in de vastgoedsector bij woningcorporaties en gemeenten.

Locatie

Voor deze informatieve dag hebben we een inspirerende setting gekozen. Namelijk bij Meet in Office in Woerden, een unieke locatie waar een prachtige kas bovenop een bestaand kantoorgebouw is gebouwd (opgetopt ;)).

FOI Masterclass splitsen en optoppen te Woerden


Inschrijven

Ben je geïnteresseerd in het splitsen en optoppen van woningen en wil je weten hoe je hiermee kan starten en welke kansen en belemmeringen dit met zich meebrengt? Schrijf je dan in voor de Masterclass ‘Splitsen en optoppen van vastgoed’ of neem contact met ons op. Het aantal beschikbare plaatsen voor de Masterclass is beperkt.

Meer lezen?

Ben je geïnteresseerd in het splitsen en optoppen van bestaande woningen? Lees dan alvast de volgende blogs:

Blijf op de hoogte van ons aanbod met onze nieuwsbrief

Certificering

Cedeo
Belasting
Nopd