Vastgoedfinancieren

Leer hoe je beleggingsvastgoed optimaal kunt financieren
 • Actuele en optimale financieringsvormen en oplossingen voor je beleggingsvastgoed
 • Alle ins-en outs op het gebied van verhuurhypotheken
 • Handvatten voor de invulling van je eigen financieringsbehoefte

In de afgelopen jaren zijn er behoorlijk wat financieringsbronnen en -vormen bij gekomen. In deze praktische module zullen er veel aan bod komen en daardoor krijg je een helder inzicht in de verschillende financieringsbronnen voor woningen (buy to let), maar ook ander commercieel vastgoed.

Deze opleiding in-company of 1 op 1 afnemen?

PE-punten Meer info

5

Totale kosten Meer info

€ 625

Aantal dagen

1

Overzicht

Over de opleiding Vastgoedfinancieren

De financiering van vastgoed is de laatste jaren in een stroomversnelling terecht gekomen. In de opleiding vastgoedfinancieren wordt stil gestaan bij de ontwikkeling van de afgelopen jaren en de huidige financieringsmogelijkheden. Nog niet zo lang geleden was het moeilijk, zo niet onmogelijk om als startende vastgoedbelegger een financiering te krijgen bij een bancaire aanbieder. Banken zijn over het algemeen nog steeds terughoudend om vastgoedfinancieringen te verstrekken. Hierdoor zijn andere financieringsvormen ontstaan en zijn er nieuwe financiers toegetreden tot de financieringsmarkt voor vastgoed.

Tijdens de training vastgoedfinancieren krijg je inzicht in de financieringsmogelijkheden voor commercieel vastgoed. Zowel het financieren van verhuurde woningen (buy to let en verhuurhypotheken) als winkels, kantoren en bedrijfsruimten komen aan bod. Ook vastgoed voor eigen gebruik komt langs. Op de volgende vragen krijg je zeker antwoord: Welke financieringsvorm past het beste bij mijn vastgoedobject/portefeuille? Wil ik in de toekomst meer objecten financieren bij deze aanbieder? Is de financieringsaanbieder met de laagste rente ook altijd de meest optimale financiering?

Daarnaast is het ook belangrijk om stil te staan bij de verplichtingen die je aangaat, gedurende de looptijd van de hypotheek. Zijn er aflossingsverplichtingen? Zijn er toetsmomenten waarbij de financier de ratio’s toets? Wat als er een ratio gebroken/niet gehaald wordt? Dit zijn vragen waar je als vastgoedbelegger goed bij stil moet staan voordat je een financiering aangaat.

De cursus vastgoedfinancieren kent een groot praktisch gedeelte en leert je waar je op moet letten bij het afsluiten van een vastgoedfinanciering. Zo leer je op een praktische manier inzicht te krijgen in de verschillende aanbieders, financieringsvormen en de voorwaarden. Na afronding van deze opleiding heb je een goed beeld van de financieringsmogelijkheden voor vastgoed en beschik je over voldoende kennis om de financieringsmarkt op te gaan.

De module vastgoedfinancieren is onderdeel van het Totaalpakket Vastgoedbeleggen. Het gehele Totaalpakket Vastgoedbeleggen bestaat uit 5 modules en een aantal verdiepingsmodules. Bij iedere module is het mogelijk om vooraf vragen of een case toe te sturen die tijdens de opleiding behandeld wordt. Zo bieden wij maatwerk dat aansluit op je persoonlijke vragen en behoeftes.

Over het Totaalpakket Vastgoedbeleggen:

Het pakket bevat de volgende modules:
1. Vastgoedrekenen
2. Vastgoedfinancieren
3. Huurrecht woonruimte
4. Fiscale en juridische aspecten bij beleggen in vastgoed
5. Vastgoedwaardering

Je kunt alle modules in willekeurige volgorde volgen. Ze staan op zichzelf, maar veel van onze cursisten kiezen ervoor om zich in te schrijven voor het gehele Totaalpakket. Deze stel je zelf samen door in het opmerkingenveld op het inschrijfformulier te noteren welke module je wanneer wilt volgen. Zo zijn er cursisten die alle modules kort op elkaar plannen, maar er zijn er ook die het uitsmeren over een langere periode. Alles kan!

Schrijf je hier in voor het Totaalpakket Vastgoedbeleggen:

Totaalpakket Vastgoedbeleggen

Weet je nog niet zo goed of het pakket iets is voor jou? Volg dan heel laagdrempelig de introductie cursus. Hier worden alle modules in vogelvlucht toegelicht en worden de actualiteiten omtrent vastgoedbeleggen besproken. Besluit je daarna alsnog één of meerdere modules te volgen? Dan ontvang je het inschrijfgeld voor de introductie cursus terug!

Meer informatie over de introductiecursus:

Introductie vastgoedbeleggen

Verdiepingsmodules

Heb je het gehele Totaalpakket al gevolgd en ben je op zoek naar verdieping? De volgende modules zijn een goede aanvulling op het Totaalpakket Vastgoedbeleggen:

1. Huurrecht bedrijfsruimte
2. Puntentelling woonruimte
3. Schenken en erven van commercieel vastgoed
4. Rendementsverhoging door splitsing van vastgoed
5. VVE en appartementsrechten
6. Verduurzaming van vastgoed

Gerelateerde Blog items:

IBD en FOI

Succesvolle samenwerking met vastgoed belang

Investeren in vastgoed - een vak apart

Nieuwe vastgoedfinanciers actief

5 tips om uw koopwoning verhuurbaar te maken

Je hebt je eerste pand gekocht, wat nu?

Woning aanhouden om te verhuren - keep to let

Opleidingstraject

 • Geen vooropleiding vereist
 • Trainingsdag (6 uur)
Leerdoelen

Leerdoelen

 • Inzicht in de financieringsmogelijkheden en partijen voor commercieel vastgoed;
 • Kennen van de verschillen tussen een bancaire financiering, verhuurhypotheken, direct lending, private equity;
 • Kennen van de aanbieders/ financieringspartijen voor commercieel vastgoed, zoals de banken, maar ook RNHB, de Nederlandse, Woonfonds, Briqwise, Mogelijk, Collin crowdfunding, etc.
 • Inschatting kunnen maken van de hoogte van de financiering die nodig is/verkrijgbaar is (LTV) bij een vastgoed investering;
 • Investeringsplan, financieringsplan;
 • Financiële onderbouwing en ratio's, LTI, DSCR, ICR,LTV
 • Kennen van de acceptatievoorwaarden van de diverse financieringspartijen en welke financieringspartij wanneer uitkomst biedt;
 • Inzicht in de tariefstructuur van de diverse financieringsbronnen;
 • Berekenen van de huurfactor en deze vergelijken met de gebruikelijke huurfactoren per gebied en soort vastgoed;
 • Inzicht krijgen in de relatie tussen de financieringsvorm en de juridische constructie;
 • Taxatiewaarde en huurprijs in relatie tot de vastgoed financiering.
Docent

Jaap Huurnink

Partner & trainer

Vanaf 2009 is Jaap Huurnink directeur en medevennoot van FOI. Voor die tijd is hij al geruime tijd actief geweest als trainer en financieringsspecialist binnen FOI. Aanleiding van de stap naar mede-eigenaar van FOI is de sterke kracht van praktische toepasbaarheid/insteek van de aangeboden opleidingen en trainers. ‘Met passie mensen leren wat ze kunnen gebruiken in de dagelijkse financiële praktijk’, is het doel van Jaap. Onderwerpen waarin Jaap zich onder andere gespecialiseerd heeft zijn, liquiditeit en cashflow binnen bedrijven. Jaap is begeleider van verandertrajecten en financieringscoach, ook is hij een inspirerend trainer en spreker.

Zijn werkervaring is opgebouwd van gekwalificeerd economiedocent naar interimwerk als financieringscoach op zakelijk financieringsgebied, en het adviseren van banken met problemen op het gebied van interne audits. Dit alles om de kwaliteit van medewerkers en hun financieringsvragen te verbeteren. Jaap is mede grondlegger van trainingen vormgegeven vanuit didactische concepten met als ferm fundament FOI’s Pijleroverzicht, dat door o.a. Nederlandse banken wordt ingezet omdat het feilloos financiële risico’s blootlegt.

Data & Locaties

Kies een startdatum en locatie

2 juli 2024
Virtual Classroom
Lesdagen
2 juli 2024 09:00 - 12:00
3 juli 2024 09:00 - 12:00
Locatie


Virtual Classroom
25 september 2024
Woerden
Lesdagen
25 september 2024 10:00 - 16:00
Locatie
KAS Meeting Eventlocatie
De Bleek 13
3447 GV Woerden
5 november 2024
Amsterdam
Lesdagen
5 november 2024 10:00 - 16:00
Locatie
Vastgoedbelang (Margriettoren, 9e etage)
Haaksbergweg 75
1011 BR Amsterdam
Investering

Trainingskosten

De totale investering voor de training is €625,-

Indien lid Vastgoed Belang zijn de kosten €550,-

Indien je het gehele Totaalpakket Vastgoedbeleggen wilt volgen is de totale investering €2.850,-. Ben je lid van Vastgoed Belang? De kosten voor het Totaalpakket bedragen dan €2.600,-.

De trainingen van FOI zijn vrijgesteld van BTW.

Betaalwijze

In de week voorafgaand aan de training ontvang je de factuur. Deze wordt digitaal verstuurd. Indien er afwijkende factuurgegevens zijn kun je dit doorgeven bij je aanmelding.

Incompany

Vanaf 5 personen kan een incompany opleiding al een financieel voordeel opleveren. Benieuwd naar de kosten voor een incompany opleiding? Vraag HIER een offerte aan.

Ervaringen

Ervaringen van anderen

Goede presentatie, goede opbouw van de training. R. Boogers
Veel interactie, goed voorbereid en zeer goede bruikbare aantekeningen die door Jaap worden gemaakt. H. Kingma - Holwerda Beheer
Prima opleiding. Ik ervaar nu dat ik voldoende bagage heb om mijn klanten op dit vakgebied te gaan adviseren. Prima trainer met veel ervaring, goede interactie. S. Hulsman - Simon Hulsman Hypotheken
Goed overall interactief. Jaap weet er veel van. Interessante dingen gehoord maar het niveauverschil in de groep was groot. Jaap had daar goed oog voor en paste na de pauze zijn programma ook goed aan. E. Zimmerman - Zimmerman Hypotheekadvies
Goede uitleg en fijn om weer een fysieke bijeenkomst te volgen. De trainer heeft een open houding en je merkt aan alles dat hij veel vakkennis bezit. Daarnaast spreken de eigen concrete voorbeelden tot de verbeelding. P. Lavrijsen - Rabobank

Studieadvies nodig?

Neem contact op
Vastgoed Belang logo 2lijn roze

Blijf op de hoogte van ons aanbod met onze nieuwsbrief

Certificering

Cedeo
Belasting
Nopd