Een persoonlijke en betrokken leermethode

Onze leercyclus is de basis voor het vormgeven van onze leertrajecten. Door het inrichten van opleidingstrajecten op basis van deze cyclus kunnen wij voor iedereen een passend opleidingsaanbod aanbieden en het geleerde goed borgen in de praktijk.

Bij het opstellen van deze leercyclus hebben wij de 70-20-10 systematiek en de leercyclus van Kolb als uitgangspunt genomen. Dit betekent dat er rekening is gehouden met leren on the job, leren met elkaar en klassikaal (en in de juiste genoemde verhouding) en dat er rekening wordt gehouden met de fases van leren en dat ieder persoon op een eigen wijze leert.

Mg 0861

Effectief leren met de leercyclus

De Amerikaanse psycholoog Kolb onderscheidt vier fasen van leren; ervaring, reflectie, begripsvorming en experimenteren. De leercyclus van Kolb laat zien dat er vanuit de theorie begonnen kan worden, maar ook vanuit reflectie (afhankelijk van persoonlijke voorkeur en leerrendement). Het integreren van het opdoen van theoretische kennis, het toepassen ervan door het te doen én het reflecteren in één leerproces, levert een maximaal leerrendement op.

Zie ook onze leerinterventies voor hoe we hier vorm aan geven.

FOI loopt voorop in ontwikkelingen van leermethodieken

Dit betekent dat wij continue op zoek zijn naar nieuwe (online) leerinterventies en middelen en dat wij onze opleidingen hier continue op aanpassen en verbeteren.

Voordelen van onze leermiddelen

FOI biedt met haar leercyclus en unieke blend van offline en online leren een compleet pakket voor de cursist. Door effectief gebruik te maken van online biedt dit de volgende mogelijkheden:

  • Opleidingen blijven continue up to date en verbeterd worden zonder aanvullende kosten;
  • Steeds meer digitaliseren;
  • Steeds meer interactie in e-learning modules;
  • Ontwikkeling van platform voor kennisdeling;
  • Implementeren van video content in e-learning modules;
  • Actualiteit wordt steeds verwerkt;
  • Mogelijkheden voor Serious gaming;
  • Film en video content in de e-learning;
  • Infographics in de e-learning modules.

Onze blended opbouw bij trainingen

Al onze trainingen worden blended aangeboden, dit houdt in dat we zoveel mogelijk gebruik maken van het combineren van online en offline leren. Zo blijft de opleiding niet beperkt tot een moment van leren, maar is het een traject waarbij leerstof wordt herhaald. Kennis wordt op deze wijze niet alleen goed behouden, maar ook dynamisch aangevuld met actuele content.

Wij maken hierbij gebruik van e-learning, online tools, digital classrooms, webinars en mogelijkheden om vanaf de werkplek leren. De cursisten kunnen hierbij gebruik maken van een eigen account binnen ons LMS-systeem.

Mg 0615
Mg 1705

Het LMS-systeem van FOI

Wij hebben een online Leer Management Systeem beschikbaar waarin alle content van de modules van een opleiding gestructureerd is opgebouwd. Zo kunnen deelnemers vanaf de werkplek altijd de leerstof weer opnieuw inzien, bekijken en doorlopen, zoals de e-learning, presentatie en materialen.

De content binnen ons LMS-systeem is dynamisch. Dat betekent dat we de leerstof aanvullen met actualiteiten die relevant zijn voor de praktijk van vandaag de dag. Dit biedt de cursist de mogelijkheid om efficiënt te blijven doorleren.

Onze docenten stellen zich voor

Jaap
Partner & trainer Jaap Huurnink Bekijk profiel
Jorrit
Partner & Trainer Jorrit van Eck Bekijk profiel
Jordy Kleemans V2
Trainer Jordy Kleemans Bekijk profiel
Jan de Jongh
Trainer Jan de Jongh Bekijk profiel
André
Trainer André Niewzwaag Bekijk profiel
Geknipt
Trainer Klaas Kroot Bekijk profiel
Dirk Spoormans V2
Trainer Dirk Spoormans Bekijk profiel
Marcel
Trainer Marcel Geurts Bekijk profiel
Pasfoto John
Trainer John Bult Bekijk profiel
Rob Zoeteweij
Trainer Rob Zoeteweij
Elout Korevaar Oud V2
Trainer Elout Korevaar Bekijk profiel
Arjan
Trainer Arjan Geurts
Partner & trainer Jaap Huurnink

Vanaf 2009 is Jaap Huurnink directeur en medevennoot van FOI. Voor die tijd is hij al geruime tijd actief geweest als trainer en financieringsspecialist binnen FOI. Aanleiding van de stap naar mede-eigenaar van FOI is de sterke kracht van praktische toepasbaarheid/insteek van de aangeboden opleidingen en trainers. ‘Met passie mensen leren wat ze kunnen gebruiken in de dagelijkse financiële praktijk’, is het doel van Jaap. Onderwerpen waarin Jaap zich onder andere gespecialiseerd heeft zijn, liquiditeit en cashflow binnen bedrijven. Jaap is begeleider van verandertrajecten en financieringscoach, ook is hij een inspirerend trainer en spreker.

Zijn werkervaring is opgebouwd van gekwalificeerd economiedocent naar interimwerk als financieringscoach op zakelijk financieringsgebied, en het adviseren van banken met problemen op het gebied van interne audits. Dit alles om de kwaliteit van medewerkers en hun financieringsvragen te verbeteren. Jaap is mede grondlegger van trainingen vormgegeven vanuit didactische concepten met als ferm fundament FOI’s Pijleroverzicht, dat door o.a. Nederlandse banken wordt ingezet omdat het feilloos financiële risico’s blootlegt.

Partner & Trainer Jorrit van Eck

Drs. J.G.H.J.M. van Eck (Jorrit) studeerde Bestuurlijke Informatiekunde aan de Universiteit van Tilburg. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaringen in het bankwezen, hoofdzakelijk in het zakelijke domein zowel als specialist als in diverse management functies. Hierbij was hij commercieel actief in zowel het grootzakelijke segment als voor MKB ondernemingen. In deze periode gebruikt Jorrit zijn ruime ervaring ook als trainer, hierbij hecht hij veel waarde aan de toepasbaarheid van de opgedane kennis.
Zijn kennis op het gebied van financiële analyse, zakelijke kredietverlening en -beoordeling zet hij in als trainer voor FOI en bij de contacten met opdrachtgevers en het invullen van hun vragen. Vanaf 2018 is Jorrit ook als partner verbonden aan FOI.

Trainer Jordy Kleemans

Ir. Jordy Kleemans MRE studeerde af aan de Technische Universiteit Eindhoven in Bouwkunde met als afstudeerrichting Real Estate Management & Development. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest als projectmanager en assetmanager bij fondsbelegger Annexum, maakte hij de overstap naar adviseur en taxateur Troostwijk om daar vanuit de bestaande taxatiepraktijk mee te helpen een vastgoedadviespraktijk op te zetten. Hier behaalde hij in 2013 zijn Master of Real Estate (MRE). Hierna maakte hij de overstap naar de internationale vastgoedadviseur Savills. Hier was hij als director | Head of Data, Intelligence & Strategy eindverantwoordelijk voor, het opbouwen van een datateam, het team van marktanalisten, en stuurde hij een team van strategische consultants aan. Inmiddels is hij Directeur/ Eigenaar van JK Real Estate Consultancy. Deze onderneming richt zicht op advisering en trainingen binnen de commercieel onroerend goed markt, met de focus op strategie, data en innovatie.

Hij is gespecialiseerd in het verzorgen van opleidingen op het gebied van vastgoed, vastgoedwaarderingen, data-analyse en corporate real estate.

Trainer Jan de Jongh

Jan de Jongh is na zijn studie Bedrijfskunde aan de Agrarische Hogeschool 6 jaar werkzaam geweest binnen Rabobank, waarna hij de overstap heeft gemaakt naar het trainerschap. Als trainer en directeur van Tryact HRD heeft Jan veel kennis en ervaring opgedaan binnen de profit en non-profit sector en binnen diverse bedrijven. Sinds 2006 is Jan geheel zelfstandig en vervult hij voor diverse ontwikkeltrajecten de rol van ervaren adviseur en/of trainer op het vlak van vaardigheden. Voor Focus zijn dit onder andere de traject ‘Commerciële Adviesvaardigheden’ voor de agrarische sector en ‘Train de trainer’ binnen de voedingsmiddelenindustrie. Daarnaast verzorgt Jan coachtrajecten voor diverse medewerkers binnen de accountancybranche.

Trainer André Niewzwaag

Drs. A. (André) Niewzwaag RV studeerde bedrijfswetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Business Valuation aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. André heeft ruim 20 jaar bancaire ervaring, hoofdzakelijk in het zakelijke domein, zowel als accountmanager Grootzakelijk als in management functies. Ruim 2 jaar geleden heeft hij de overstap gemaakt naar de wereld van de ‘Corporate Finance’ en is hij Register Valuator geworden. André is gespecialiseerd in financierings- en waarderingsvraagstukken van bedrijven en begeleidt ondernemers bij koop en verkoop van hun onderneming. André typeert zichzelf als een doorzetter gericht op relaties. Hij bouwt graag aan goede contacten in de persoonlijke en zakelijke sfeer. In de trainingen stelt hij het helder overbrengen van complexere materie centraal. Mensen meenemen in het begrijpen van verbanden en het inzichtelijk maken van structuren in een overzichtelijk stap-voor-stap-traject is waar hij voor staat.

Trainer Klaas Kroot

Klaas heeft begin 2000 FOI opgericht. Op dit moment verzorgt Klaas lezingen en trainingen op het gebied van vastgoed. Hij is een gedreven professional met brede kennis, interesse in en ervaring met de (zakelijke) financiële wereld. Dagelijks werkzaam in de financiële praktijk, entrepreneur, vastgoedinvesteerder, begeleider bedrijfsovernames en inspirerende trainer en spreker.
In 2001 heeft hij het FOI Pijleroverzicht© ontwikkeld dat door alle Nederlandse banken wordt ingezet omdat het feilloos financiële risico’s blootlegt.

Trainer Dirk Spoormans

Dirk Spoormans is advocaat/partner bij MannaertsAppels Advocaten te Breda en Tilburg. Het kantoor is onder meer gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en insolventierecht. Naast zijn werkzaamheden als advocaat ondernemingsrecht wordt Dirk sinds 2006 veelvuldig aangesteld als curator in faillissementen van bedrijven in het MKB.

Trainer Marcel Geurts

Marcel Geurts – “Vrees niet om fouten te maken, sta er voor open van deze fouten te leren”

Na het succesvol afronden van zijn studie bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit in Groningen, heeft Marcel al 20 jaar werkervaring opgedaan in de branche. Door verschillende commerciële functies in het zakelijke segment, bezit Marcel een realistische blik en visie van de praktijk binnen de financiële sector. Enthousiast geeft hij diverse opleidingen waarin vele handvatten worden meegegeven die in de praktijk goed bruikbaar zijn. Onderwerpen die hem sterk liggen zijn kredietrapportage en financiële analyse. Daarnaast is hij financieringscoach, waarin hij actief personen op de werkvloer begeleid op basis van persoonlijk sterke punten en talenten. Hierin ligt een positieve nadruk op onderwerpen die nog verbeterd of verder ontwikkeld kunnen worden.

Trainer John Bult

Mr. drs. J.A. (John) Bult RB is een aantal jaren werkzaam geweest in het bankwezen. Sinds 2003 is hij gevestigd als zelfstandig belastingadviseur en estate planner. Daarnaast is hij als docent verbonden aan diverse opleidingsinstituten en geeft hij ruim 15 jaar fiscale trainingen. Er verschijnen regelmatig publicaties van zijn hand in diverse vakbladen. Naast een brede fiscale adviespraktijk is John gespecialiseerd in bedrijfsopvolging en daarnaast in de overdracht en structurering van vermogen.

Trainer Elout Korevaar

Tijdens zijn studie lag de nadruk op het algemene civiele recht. Na zijn afstuderen in 2002 werkte Elout als docent en onderzoeker aan de universiteit Leiden. Hier doceerde hij op het gebied van huur-, arbitrage-, aansprakelijkheids-, goederen-, en verbintenissenrecht. In 2006 is Elout beëdigd als advocaat en momenteel is hij werkzaam bij Weebers Vastgoed Advocaten. In zijn dagelijkse praktijk houdt hij zich bezig met het civiele vastgoedrecht en het verbintenissenrecht in de brede zin. Zijn specialisme ligt hierbij op het huur- aansprakelijkheids- en bouwrecht. Op het gebied van huurrecht en aansprakelijkheidsrecht geef Elout regelmatig cursussen.

Meer weten over onze leermethodieken en leermiddelen?

Neem vrijblijvend contact op voor informatie en de mogelijkheden.

Certificering

Cedeo
Belasting
Nopd