Financiering van zorgvastgoed

Hoe kom je tot een optimale financiering van je zorgvastgoed en welke alternatieven zijn er?
 • Ontwikkelingen bancaire vastgoedfinanciers en zorgfinancieringsmarkt
 • Opstellen businesscase voor financiering zorgvastgoed
 • Risicoanalyse maken en vertalen naar eigen zorginstelling

Door de majeure stelselwijzigingen die de overheid doorvoert in de zorgsector zijn de risico's voor banken bij het financieren van zorgvastgoed sterk toegenomen. Zorginstellingen zijn daardoor gedwongen tot herstructureren en (her)financieren van zorgvastgoed.

Deze opleiding in-company of 1 op 1 afnemen?

PE-punten Meer info

3

Totale kosten Meer info

€ 325

Aantal dagen

1

Overzicht

Tijdens deze module krijg je inzage in de financieringsvormen en mogelijkheden bij zorgvastgoed. Speciale aandacht zal uitgaan naar de explosiegroei van alternatieve financiering in de vastgoedsector, waarbij zorgvastgoed een steeds prominentere plek inneemt. Deze financieringsmogelijkheden kunnen het antwoord zijn op de uitrol van de vastgoedstrategie, op weg naar de gewenste rendement optimalisatie van de vastgoedportefeuille. Het aantrekken van ‘the crowd’ bij zorgvastgoed geeft méér dan een bijdrage in vastgoedfinanciering.

Deze module is onderdeel van de leergang ‘Zorgvastgoed’. Deze leergang bestaat uit 4 onderstaande modules, welke verspreid zijn over 2 opleidingsdagen. Het is natuurlijk ook mogelijk om deze modules los te volgen.
1. Introductie zorgvastgoed
2. Beheer van zorgvastgoed
3. Financiering van zorgvastgoed
4. Juridische aspecten van zorgvastgoed

Leerdoelen

Leerdoelen

 • Ontwikkelingen bancaire vastgoedfinanciers en de zorgfinancieringsmarkt;
 • Actualiteiten inzake alternatieve financiering zorgvastgoed;
 • Opstellen van businesscases voor de financiering;
 • Inzicht in hoe banken kijken naar vastgoedfinancieringen in de zorgsector – hoeveel kan de bank nog financieren en welke bank(en)?
 • Heldere uiteenzetting van het begrip gestapeld financieren – wat is het en hoe kan het worden toegepast?
 • Wat is crowdfunding en is dit een alternatief voor de financiering van uw zorgvastgoed;
 • Rechten en plichten van de zorginstellingen ten opzichte van de (alternatieve) geldverstrekkers;
 • Voorbeelden van alternatief gefinancierde zorgvastgoedcases;
 • Aan de hand van tools, waaronder het pijleroverzicht non-profit en het pijleroverzicht vastgoed, een efficiënte risicoanalyse maken en vertalen naar uw eigen zorginstelling.
Docent

Jaap Huurnink

Partner & trainer

Vanaf 2009 is Jaap Huurnink directeur en medevennoot van FOI. Voor die tijd is hij al geruime tijd actief geweest als trainer en financieringsspecialist binnen FOI. Aanleiding van de stap naar mede-eigenaar van FOI is de sterke kracht van praktische toepasbaarheid/insteek van de aangeboden opleidingen en trainers. ‘Met passie mensen leren wat ze kunnen gebruiken in de dagelijkse financiële praktijk’, is het doel van Jaap. Onderwerpen waarin Jaap zich onder andere gespecialiseerd heeft zijn, liquiditeit en cashflow binnen bedrijven. Jaap is begeleider van verandertrajecten en financieringscoach, ook is hij een inspirerend trainer en spreker.

Zijn werkervaring is opgebouwd van gekwalificeerd economiedocent naar interimwerk als financieringscoach op zakelijk financieringsgebied, en het adviseren van banken met problemen op het gebied van interne audits. Dit alles om de kwaliteit van medewerkers en hun financieringsvragen te verbeteren. Jaap is mede grondlegger van trainingen vormgegeven vanuit didactische concepten met als ferm fundament FOI’s Pijleroverzicht, dat door o.a. Nederlandse banken wordt ingezet omdat het feilloos financiële risico’s blootlegt.

Data & Locaties

Data & Locaties

Deze opleiding is op dit moment niet als open opleiding gepland. Je kunt de opleiding individueel of incompany volgen met collega’s of je interesse kenbaar maken via de knop voorinschrijven.

Incompany of 1-op-1 opleiding

Wij verzorgen al onze opleidingen ook incompany of individueel. Als meerdere collega’s interesse hebben in dezelfde opleiding is het al snel voordelig om de opleiding incompany te organiseren. Wij zorgen er dan ook voor dat de opleiding volledig wordt afstemd op jou/jullie leerdoelen en praktijk. Voor meer informatie hierover, bel gerust of vraag een offerte aan.

Voorinschrijven

Door middel van voorinschrijven kun je je interesse kenbaar maken voor deze opleiding. Zodra wij voldoende geinteresseerden hebben voor deze opleiding, zullen wij deze inplannen en jou op de hoogte brengen.

Investering

Trainingskosten

De totale investering voor de training is €325,-

Indien lid Vastgoed Belang zijn de kosten €275,-

Indien je de gehele leergang zorgvastgoed wil volgen is de totale investering €995,-. Ben je lid van Vastgoed Belang? De kosten zijn dan €895,-.

En is inclusief:

 • Koffie/ thee
 • Voorbereidingsmateriaal
 • Opleidingsmateriaal, zoals handouts, literatuur en een map
 • Digitaal deelnamebewijs

De trainingen van FOI zijn vrijgesteld van BTW.

Betaalwijze

In de week voorafgaand aan de training ontvang je de factuur. Deze wordt digitaal verstuurd. Indien er afwijkende factuurgegevens zijn kun je dit doorgeven bij je aanmelding.

Incompany

Vanaf 6 personen kan een incompany opleiding al een financieel voordeel opleveren. Benieuwd naar de kosten voor een incompany opleiding? Vraag HIER een offerte aan.

Ervaringen

Ervaringen van anderen

Uitstekende interactieve sessie met Jaap!
In korte tijd uitgebreide informatie gekregen over de financiering van zorgvastgoed.
Nuttige informatie gegeven door een deskundige docent.

Studieadvies nodig?

Neem contact op
Logo-vastgoed-belang-hr

Blijf op de hoogte van ons aanbod met onze nieuwsbrief

Certificering

Cedeo
Belasting
Pe
Nopd