Early warning signals

Tijdig actie ondernemen op basis van early warning signals
 • Leer signalen van discontinuïteit herkennen
 • Welke analyse uitvoeren bij Early Warning Signals
 • Early Warning Signals verslaglegging, onderbouwing en acties

Bij het beheer van MKB financieringen zijn signalen van discontinuïteit, Early Warning Signals, een essentiële factor. Het tijdig signaleren van continuïteitsproblemen en hier op een juiste manier op anticiperen staan centraal tijdens de training.

Deze opleiding in-company of 1 op 1 afnemen?

PE-punten Meer info

6

Totale kosten Meer info

€ 495

Aantal dagen

1

Overzicht

Over de opleiding Early Warning Signals

Early warning signals is een belangrijke factor bij het nieuwe financieren. Door het verminderen van (fysieke) periodieke revisies bij de klanten, is het goed opvolgen en analyseren van Early Warning Signals dè factor om tijdig continuïteitsproblemen op te merken en hierop te anticiperen.

Als financier krijg je steeds meer te maken met een verdere digitalisering. Beheerprocessen dienen steeds opnieuw een efficiencyslag te maken en daarnaast is er steeds meer data beschikbaar die grotendeels, automatische geanalyseerd kan worden. Het beoordelingsvermogen van jouw als financier blijft echter van groot belang. Als medewerker ben je in staat om informatie te interpreteren en in het juiste perspectief te zien.

Hoe ga je als medewerker om met deze grote veranderingen en blijf je in staat om op een efficiënte manier, diepgang in de analyses aan te brengen waardoor het risico voor jou als financier binnen de gestelde normen blijft.

In deze opleiding staan de bovenstaande ontwikkelingen centraal. Er wordt uitvoerig gesproken over alle mogelijke signalen van discontinuïteit. Hoe herken je ze? Kan je ze ontleden uit de jaarrekeningen? Zijn het ontwikkelingen die branche gerelateerd zijn of bedrijfsspecifiek? Vraag je aanvullende informatie bij je klant op? Zoja, welke aanvullende informatie?

Als medewerker krijg je tijdens deze cursus een volledig beeld van mogelijke signalen van discontinuïteit en hoe je deze signalen dient te interpreteren. Daarnaast wordt er specifiek ingegaan op de veranderingen van SGK signalen naar EWS (Early Warning Signals). Wat zijn de veranderingen? Hoe analyseer ik ze? Hoe verwerk ik ze?

Er wordt geoefend met praktijkcasuïstiek, zodat je na het volgen van de training EWS makkelijk in de praktijk kunt brengen. Het is mogelijk om vooraf vragen of casuïstiek toe te sturen die tijdens de training behandeld wordt. Zo bieden wij maatwerk die aansluit op je vragen en behoeftes.

Na deze cursus ben je in staat om de veranderingen van SGK signalen naar EWS te benoemen. Weet je welke signalen kunnen leiden tot continuïteitsproblemen, kan je een link leggen tussen de ontwikkelingen en de branche en onderneem je actie waar dat nodig is.


Programma:
1. Digitale voorbereiding theorie omtrent EWS signalen
2. Opleidingsdag EWS signalen behandelen, analyseren, acties en vastlegging
3. Zelf aan de slag in de praktijk met de digitale handouts als back-upLeerdoelen

Leerdoelen

 • De veranderingen van SGK signalen naar EWS;
 • Alle EWS kennen en herkennen bij je klanten;
 • EWS juist analyseren en verwerken;
 • Weten welke analyse dient te worden uitgevoerd bij EWS;
 • Aanvullende benodigde stukken benoemen en opvragen bij de klant;
 • Juiste vastlegging van de verwerking en onderbouwing van EWS;
 • Signalen van discontinuïteit herkennen uit de jaarrekening;
 • Branches en ontwikkelingen herkennen en vertalen naar adequate afhandeling.
Docent

Marcel Geurts

Sales manager & trainer

Marcel Geurts – “Vrees niet om fouten te maken, sta er voor open van deze fouten te leren”

Na het succesvol afronden van zijn studie bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit in Groningen, heeft Marcel al 20 jaar werkervaring opgedaan in de branche. Door verschillende commerciële functies in het zakelijke segment, bezit Marcel een realistische blik en visie van de praktijk binnen de financiële sector. Enthousiast geeft hij diverse opleidingen waarin vele handvatten worden meegegeven die in de praktijk goed bruikbaar zijn. Onderwerpen die hem sterk liggen zijn kredietrapportage en financiële analyse. Daarnaast is hij financieringscoach, waarin hij actief personen op de werkvloer begeleid op basis van persoonlijk sterke punten en talenten. Hierin ligt een positieve nadruk op onderwerpen die nog verbeterd of verder ontwikkeld kunnen worden.

Data & Locaties

Data & Locaties

Deze opleiding is op dit moment niet als open opleiding gepland. Je kunt de opleiding individueel of incompany volgen met collega’s of je interesse kenbaar maken via de knop voorinschrijven.

Incompany of 1-op-1 opleiding

Wij verzorgen al onze opleidingen ook incompany of individueel. Als meerdere collega’s interesse hebben in dezelfde opleiding is het al snel voordelig om de opleiding incompany te organiseren. Wij zorgen er dan ook voor dat de opleiding volledig wordt afstemd op jou/jullie leerdoelen en praktijk. Voor meer informatie hierover, bel gerust of vraag een offerte aan.

Voorinschrijven

Door middel van voorinschrijven kun je je interesse kenbaar maken voor deze opleiding. Zodra wij voldoende geinteresseerden hebben voor deze opleiding, zullen wij deze inplannen en jou op de hoogte brengen.

Investering

Trainingskosten

De totale investering voor de training is €495,-

En is inclusief:

 • Koffie/ thee en een verzorgde lunch
 • Voorbereidingsmateriaal
 • Opleidingsmateriaal, zoals handouts, literatuur en een map
 • Digitaal deelnamebewijs

De trainingen van FOI zijn vrijgesteld van BTW.

Betaalwijze

In de week voorafgaand aan de training ontvang je de factuur. Deze wordt digitaal verstuurd. Indien er afwijkende factuurgegevens zijn kun je dit doorgeven bij je aanmelding.

Incompany

Vanaf 6 personen kan een incompany opleiding al een financieel voordeel opleveren. Benieuwd naar de kosten voor een incompany opleiding? Vraag HIER een offerte aan.

Ervaringen

Ervaringen van anderen

Leerzaam, interactief. Er was tijd voor tussentijdse vragen en de opbouw was heel gestaag.
De docent is zeer deskundig en weet de materie helder en duidelijk uit te leggen.
Informele sfeer waardoor drempel om vragen te stellen laag is.

Blijf op de hoogte van ons aanbod met onze nieuwsbrief

Certificering

Cedeo
Belasting
Pe
Nopd