Adviseren van de ondernemer in zwaar weer (incl e-learning)

Deze training is speciaal voor ondernemersadviseurs die BBZ leningen verstrekken

Veel ondernemers hebben het moeilijk. Zij kunnen daardoor in continuïteitsproblemen komen en zijn op zoek naar advies. Hoe pak jedit aan en welke vraagstukken spelen er dan? Tijdens deze opleiding leer je alles over de signalen, discontinuïteit en hoe een faillissementsproces in zijn werk gaat.

Deze opleiding in-company of 1 op 1 afnemen?

PE-punten Meer info

6

Totale kosten Meer info

€ 495

Aantal dagen

1

Overzicht

GOED OM TE WETEN:

Deze training wordt momenteel niet via het open rooster aangeboden. Wél hebben wij de mogelijkheid om incompany te trainen of één op één sessies te organiseren. Dit doen we graag en we nemen ruim de tijd voor persoonlijke aandacht en jouw specifieke leerwensen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 013-5385120 | [email protected]

Gerelateerde blog items:

BBZ trainingen in samenwerking met PPO Nederland

Opleidingstraject

 • Geen vooropleiding vereist
 • E-learning (2 uur)
 • Trainingsdag (6 uur)
Leerdoelen

In de huidige financiële tijden hebben veel ondernemers het moeilijk. Zij kunnen daardoor in continuïteitsproblemen komen en komen dan bij u terecht voor advies. Hoe pakt u dit aan en welke vraagstukken spelen er dan? Tijdens deze opleiding leert u alles over de signalen en fases van discontinuïteit en hoe een faillissementsproces in zijn werk gaat. Een overzichtelijke scenario analyse is hierbij een essentieel onderdeel. U leert om samen met de ondernemer de scenario’s te beoordelen en analyseren om de levensvatbaarheid te beoordelen en de juiste strategie te kiezen voor de lange termijn. De leerdoelen worden behandeld aan de hand van praktijkcases. Zo is het geleerde direct toepasbaar in uw dagelijkse praktijk!

 • Het onderkennen van financiële en commerciële risico’s, die een rol spelen bij het adviseren van een onderneming in continuïteitsproblemen;
 • Goede inschatting maken van de levensvatbaarheid van het bedrijf op de lange termijn;
 • Wat zijn de achterliggende oorzaken van de discontinuïteit, de werkelijke oorzaken in beeld brengen;
 • Liquiditeitsontwikkeling helder in beeld brengen en op basis daarvan de juiste financieringsbehoefte bepalen;
 • Beoordelen of de ondernemerskwaliteiten voldoende zijn voor de levensvatbaarheid op lange termijn. Waaruit blijken zijn/haar kwaliteiten concreet?
 • Op basis van een scenario analyse de juiste strategie bepalen voor de ondernemer;
 • Met behulp van deze scenario analyse als ondernemersadviseur bepalen wat de meest geschikte oplossing is op voor de ondernemer (BBZ lening, andere financiering, overname, faillissement);
 • Het opstellen en afstemmen van een strategie om het bedrijf met behulp van de BBZ lening weer continuïteitsperspectief te bieden;
Docent

Jaap Huurnink

Partner & trainer

Vanaf 2009 is Jaap Huurnink directeur en medevennoot van FOI. Voor die tijd is hij al geruime tijd actief geweest als trainer en financieringsspecialist binnen FOI. Aanleiding van de stap naar mede-eigenaar van FOI is de sterke kracht van praktische toepasbaarheid/insteek van de aangeboden opleidingen en trainers. ‘Met passie mensen leren wat ze kunnen gebruiken in de dagelijkse financiële praktijk’, is het doel van Jaap. Onderwerpen waarin Jaap zich onder andere gespecialiseerd heeft zijn, liquiditeit en cashflow binnen bedrijven. Jaap is begeleider van verandertrajecten en financieringscoach, ook is hij een inspirerend trainer en spreker.

Zijn werkervaring is opgebouwd van gekwalificeerd economiedocent naar interimwerk als financieringscoach op zakelijk financieringsgebied, en het adviseren van banken met problemen op het gebied van interne audits. Dit alles om de kwaliteit van medewerkers en hun financieringsvragen te verbeteren. Jaap is mede grondlegger van trainingen vormgegeven vanuit didactische concepten met als ferm fundament FOI’s Pijleroverzicht, dat door o.a. Nederlandse banken wordt ingezet omdat het feilloos financiële risico’s blootlegt.

Data & Locaties

Kies een startdatum en locatie

31 december 2023
Klik voor meer info
Locatie
Dit is een fictieve datum
Neem contact op om een datum af te stemmen
Klik voor meer info
Investering

Trainingskosten

De totale investering voor de training is €495,-

Dit bestaat uit:

 • e-learning
 • 2 dagdelen training

En is inclusief:

 • Persoonlijke online leeromgeving waar de e-learning te voorbereiding te doorlopen is en waar ook al het lesmateriaal te vinden is.
 • Digitaal bewijs van deelname.

De trainingen van FOI zijn vrijgesteld van BTW.

Ter voorbereiding op de training dien je de e-learning te volgen. De kosten hiervoor zijn inbegrepen in de totale trainingskosten.

Betaalwijze

In de week voorafgaand aan de training ontvang je de factuur. Deze wordt digitaal verstuurd. Indien er afwijkende factuurgegevens zijn kun je dit doorgeven bij je aanmelding.

Ervaringen

Ervaringen van anderen

Studieadvies nodig?

Neem contact op

Blijf op de hoogte van ons aanbod met onze nieuwsbrief

Certificering

Cedeo
Belasting
Nopd