Iedere businesspartner van ons moet die opleiding volgen.

NIBC

NIBC

NIBC

​FOI heeft voor de medewerkers van de acceptatieafdeling bij NIBC een vastgoedleergang verzorgd. Het enthousiasme was zodanig, dat NIBC uiteindelijk stelde: ‘Iedere businesspartner van ons moet die opleiding volgen’.

Programma

De leergang bestond uit een pittig programma welke de volgende onderdelen besloeg:

  • Financieren vastgoed
  • Balansanalyse
  • Financieren in de praktijk/Waardebepaling
  • Juridisch/Fiscaal
  • Combidag

Een pittig programma, maar, zo bleek toen de groep napraatte, een waardevolle week. Opvallend was dat het gemiddelde cijfer dat de deelnemers de opleiding gaven niet minder was dan een negen. En het animo om direct aan de slag te gaan met het geleerde was groot. Deelneemster Moos: “Ja, ik heb nú echt het gevoel van: gáán. Want nu zit alles er nog vers in. En ik heb er sowieso heel veel zin in om met deze stof aan de slag te gaan. Het is ook gewoon het beste om het te dóen.”

Enthousiast

Zowel aan de kant van NIBC als die van FOI wortdt geconcludeerd dat de opleiding voor beide partijen naar grote tevredenheid is verlopen.

“Het was een actieve groep,” aldus Klaas Kroot, “die dingen snel oppikte, alert bleef en enthousiast was. Hier is écht gespard. De groep volgde het zo goed dat er tijd was voor het bespreken van best veel cases.”

John van Gerven: “Maar je kunt, zelfs met veel voorbeelden,nooit alle mogelijke gevallen aantippen. Voor iedereen geldt: je eerste echte case wordt er één die afwijkt van wat je geleerd hebt. Maar toch, je moet er wel mee gaan draaien.”

“Nieuwe bijbel”

Over het studiemateriaal is de groep ook zeer te spreken. Moos: “Dit is echt mijn ‘nieuwe bijbel’. Ik ga deze map gebruiken als naslagwerk en altijd paraat houden. Ik heb echt het idee dat, als ik dit thuis op mijn gemak nog eens helemaal doorneem, het er écht goed inzit.”

Blijf op de hoogte van ons aanbod met onze nieuwsbrief

Certificering

Cedeo
Belasting
Nopd