VVE en appartementsrechten

Kom tijdens deze cursus alles te weten over de juridische (on)mogelijkheden bij appartementsrechten!
 • Leer een splitsingsakte te lezen en uit te leggen
 • Alles over de rechten en plichten van de VVE
 • Wie beslist wat? VVE en appartementseigenaar

In deze cursus wordt stilgestaan bij de juridische civiele basis van het appartementsrecht en deelnemers wordt uitgelegd hoe de notariële aktes moeten worden gelezen en begrepen. Verder wordt behandeld wat de taak van het bestuur is en welke rechten en bevoegdheden de VvE en eigenaren hebben.

Deze opleiding in-company of 1 op 1 afnemen?

PE-punten Meer info

3

Totale kosten Meer info

€ 350

Aantal dagen

1

Overzicht

Appartementen zijn in deze tijd onwijs in trek bij veel beleggers. Logisch, want het appartement is vaak na kleine herstelwerkzaamheden opgeknapt en voor een vast bedrag wordt het groot onderhoud door de VvE geregeld. Dit gaat meestal goed, totdat de VvE bijvoorbeeld meent dat kamerverhuur niet is toegestaan of dat er niet mag worden verbouwd aan het appartement. Welke regels gelden er dan juridisch? Tot waar gaat de beslissingsbevoegdheid van de VvE?

In deze cursus wordt stilgestaan bij de juridische civiele basis van het appartementsrecht en deelnemers wordt uitgelegd hoe de notariële aktes moeten worden gelezen en begrepen. Verder wordt behandeld wat de taak van het bestuur is en welke rechten en bevoegdheden de VvE en eigenaren hebben. Daarnaast wordt aan de hand van praktische handvaten uitgelegd hoe moet worden omgegaan met huur binnen de VvE en verbouwingen aan een appartement. Als laatste wordt uitgelegd welke actie(s) en laatste redmiddel kan worden ondernomen tegen de VvE om toch het gewenste resultaat te bereiken.

De module VVE en appartementsrechten is een verdiepingsmodule op het Totaalpakket Vastgoedbeleggen.

Over het Totaalpakket Vastgoedbeleggen

Het pakket bevat de volgende modules:
1. Vastgoedrekenen
2. Vastgoedfinancieren
3. Huurrecht woonruimte
4. Fiscale en juridische aspecten bij beleggen in vastgoed
5. Vastgoedwaardering

Je kunt alle modules in willekeurige volgorde volgen. Ze staan op zichzelf, maar veel van onze cursisten kiezen ervoor nadat ze de introductiecursus hebben gevolgd om zich in te schrijven voor het gehele Totaalpakket. Lees hier meer over de introductiecursus.

Introductie vastgoedbeleggen

Bij iedere module is het mogelijk om vooraf vragen of een case toe te sturen die tijdens de opleiding behandeld wordt. Zo bieden wij maatwerk dat aansluit op je persoonlijke vragen en behoeftes.

Verdiepingsmodules

Heb je het gehele Totaalpakket al gevolgd en ben je op zoek naar verdieping? De volgende modules zijn een goede aanvulling op het Totaalpakket Vastgoedbeleggen:

1. Huurrecht bedrijfsruimte
2. Puntentelling woonruimte
3. Schenken en erven van commercieel vastgoed
4. Rendementsverhoging door splitsing van vastgoed
5. VVE en appartementsrechten
6. Verduurzaming van vastgoed

Opleidingstraject

 • Geen vooropleiding vereist
 • Trainingsdag (3 uur)
Leerdoelen
 • Wat betekent juridisch een appartementsrecht?
 • Hoe moet een splitsingsakte worden uitgelegd?
 • Welke beslissingen horen bij de VvE en welke bij de appartementseigenaar?
 • Wat is de rol van het bestuur van de VvE?
 • Mag een VvE voorwaarden stellen aan verhuur?
 • Mag een appartementseigenaar zijn appartement verbouwen of vergroten (opbouw/aanbouw)?
 • Wat te doen als de VvE niet meewerkt?
Docent

Mr. Annoeska (A.J.C.L.) Pals

Trainer

Mr. Annoeska (A.J.C.L.) Pals studeerde op haar 23e af op twee universitaire studies op het gebied van rechten (fiscaal recht en Nederlands recht) en is sindsdien advocaat. Zij heeft zich intussen gespecialiseerd in het civiele appartementsrecht als niche van het vastgoedrecht en staat daarnaast ondernemers bij op het gebied van het ondernemingsrecht en huurrecht bedrijfsruimte. Haar klanten bestempelen haar als enthousiast, praktisch en doortastend. Dit werkt ook door in haar cursussen, waar ze aan de hand van eenvoudige tabellen en bulletpoints de cursisten de juridische materie in heldere taal uitlegt.

Data & Locaties

Data & Locaties

Deze opleiding is op dit moment niet als open opleiding gepland. Je kunt de opleiding individueel of incompany volgen met collega’s of je interesse kenbaar maken via de knop voorinschrijven.

Incompany of 1-op-1 opleiding

Wij verzorgen al onze opleidingen ook incompany of individueel. Als meerdere collega’s interesse hebben in dezelfde opleiding is het al snel voordelig om de opleiding incompany te organiseren. Wij zorgen er dan ook voor dat de opleiding volledig wordt afstemd op jou/jullie leerdoelen en praktijk. Voor meer informatie hierover, bel gerust of vraag een offerte aan.

Voorinschrijven

Door middel van voorinschrijven kun je je interesse kenbaar maken voor deze opleiding. Zodra wij voldoende geinteresseerden hebben voor deze opleiding, zullen wij deze inplannen en jou op de hoogte brengen.

Investering

Trainingskosten

De totale investering voor de training is 350,-

Indien lid Vastgoed Belang zijn de kosten €300,-

En is inclusief:

 • Voorbereidingsmateriaal
 • Digitaal opleidingsmateriaal
 • Digitaal deelnamebewijs

De trainingen van FOI zijn vrijgesteld van BTW

Betaalwijze

In de week voorafgaand aan de training ontvang je de factuur. Deze wordt digitaal verstuurd. Indien er afwijkende factuurgegevens zijn kun je dit doorgeven bij je aanmelding.

Incompany

Vanaf 5 personen kan een incompany opleiding al een financieel voordeel opleveren. Benieuwd naar de kosten voor een incompany opleiding? Vraag HIER een offerte aan.

 • € 350
Ervaringen

Ervaringen van anderen

Duidelijk uitgelegd en alle aspecten inzake VvE en appartementsrecht zijn besproken. Prettige docent. M van der Deurwinkel
Interessant. Ik had vanwege mijn werk natuurlijk al behoorlijk wat kennis over dit onderwerp, maar ik heb toch nieuwe dingen geleerd, inzichten opgedaan en prettige gesprekken gehad. S. Hendriks

Studieadvies nodig?

Marleen van de Sande

info@foi.nl
31 (0) 13 - 538 51 20

Marleen
Neem contact op
Vastgoed Belang logo 2lijn roze

Blijf op de hoogte van ons aanbod met onze nieuwsbrief

Certificering

Cedeo
Belasting
Nopd