Masterclass 'Succesvol transformeren van vastgoed'

Unieke masterclass transformatie
 • Transformatie vanuit 5 expertises belicht door ervaren sprekers uit de praktijk
 • Praktische handvatten voor een succesvol transformatieproces
 • Voor (ervaren) vastgoedbeleggers, vermogensbeheerders en zakelijk adviseurs

Vastgoed transformatie zorgt ervoor dat leegstaande gebouwen weer rendabel worden en stijgen in waarde. Dit wordt door heel Nederland al toegepast door woonfuncties te creëren in kantoren, pakhuizen en kerken. De kosten kunnen echter ook fors oplopen. Hoe pak je dit aan?

Deze opleiding in-company of 1 op 1 afnemen?

PE-punten Meer info

6

Totale kosten Meer info

€ 695

Aantal dagen

1

Overzicht

FOI heeft een aantal keer een unieke Masterclass in het teken van transformatie van Vastgoed georganiseerd. Op dit moment staat deze niet gepland. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op. Mogelijk voldoet onze nieuwe masterclass Splitsen & Optoppen van vastgoed aan je wensen.

Waarom deze masterclass?

Vanwege de veranderende vastgoedmarkt en behoefte worden er steeds meer gebouwen getransformeerd naar een andere bestemming. wij merken dat beleggers, maar ook adviseurs die hier in de praktijk mee te maken krijgen graag een totaalbeeld willen van wat er komt kijken bij het transformeren van vastgoed. Tijdens deze masterclass krijg je dat totaalbeeld doordat vanuit 5 expertisegebieden dit proces wordt belicht. Zo kun je als belegger dus met een goed gevoel aan de slag en als adviseur weet je op welke punten je de belegger goed kunt begeleiden.

Aftermovie

Bekijk hieronder de aftermovie van onze masterclass transformatie op 22 maart 2022.

Introductie masterclass

Tijdens de masterclass wordt vanuit onderstaande expertises het transformatieproces belicht. Vastgoed transformatie zorgt ervoor dat leegstaande of niet-courante gebouwen weer rendabel worden en stijgen in waarde. Voor de meer ervaren belegger zijn dit bij uitstek geschikte projecten. Tijdens onze masterclass komen veel praktijkvoorbeelden aan bod en breid je tijdens de borrel je netwerk uit met specialisten!

Verkort Programma & Sprekers (bekijk bij leerdoelen het volledige programma of vraag de brochure op)

Het programma start om 09.30 uur en duurt tot 17.00, daarna is er ruimte voor de netwerkborrel.

 1. Direct & indirect rendement bij transformatie, Jaap Huurnink
 2. Taxatie en waardeverandering na transformatie. - Jordy Kleemans
 3. Splitsen van het pand voor zelfstandige verhuur en verkoop - mr. Annoeska Pals
 4. Fiscale & Juridische aspecten bij transformatie - mr. John Bult
 5. Ervaringsdeskundige aanvragen vergunningen - Martijn Lentze
 6. Netwerkborrel

Klik hier voor de: Brochure Masterclass - Locatie Haaren

Deze masterclass is interessant voor:

Deze masterclass is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de mogelijkheden van transformatie. Er is wel basiskennis gewenst op het gebied van vastgoedbeleggen (bij voorkeur heb je het totaalpakket Vastgoedbeleggen gevolgd of bezit je deze kennis).

Andere deelnemers zijn bijvoorbeeld: Vastgoedbeleggers, vermogensadviseurs/ private bankers, vastgoedfinanciers, intermediairs, accountants/ fiscalisten of advocaten, medewerkers vastgoed bij woningcorporaties & gemeenten.

Locatie

Onze Transformatie masterclass vindt plaats in bij ROOTS inspiratielocatie in Haaren (NB). Een prachtige locatie waar we de hele dag in de watten worden gelegd.


Opleidingstraject

 • Geen vooropleiding vereist
 • Trainingsdag (6 uur)
Leerdoelen

Inhoud programma

Open hier de volledige Brochure

Direct & indirect rendement bij transformatie

 • Marktanalyse
 • Berekening van het direct & indirect rendement
 • Verhuur of verkoop na transformatie

Taxatie en waardeverandering na transformatie

 • Welke elementen hebben invloed op de waardeverandering en hoe kun je hierop inspelen tijdens het transformatieproces
 • Hoe wordt de waarde na transformatie bepaald?

Splitsen van het pand voor zelfstandige verhuur en verkoop

 • Het splitsen van het pand in bijvoorbeeld appartementen vastleggen in een splitsingsakte - hoe werkt dit?
 • Het ontstaan van de VVE - rechten & plichten behorende bij de appartementsrechten
 • Inzicht in de valkuilen en deze weten te voorkomen als je hiermee aan de slag gaat

Bestemmingswijziging & vergunningen

 • Hoe gaat een bestemmingswijziging in zijn werk
 • Inschatting maken van de kansrijkheid van een bestemmingswijziging en een vergunningaanvraag
 • Waar moet je op letten bij bestemmingswijzigingen?

Fiscaal en juridische aspecten bij tranformaties

 • Voorkomen van fiscale valkuilen – voor de aankoop, danwel transformatie start
 • Fiscale keuzes doorgerekend in het rendement
 • Exit via verkoop pand of een aandelentransactie

Financiering van transformaties

 • Welke financieringsmogelijkheden zijn er bij transformatieprojecten en hoe bereid je je hierop voor?
 • Welke voorwaarden zijn gangbaar?
Docent

Jordy Kleemans

Trainer

Ir. Jordy Kleemans MRE studeerde af aan de Technische Universiteit Eindhoven in Bouwkunde met als afstudeerrichting Real Estate Management & Development. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest als projectmanager en assetmanager bij fondsbelegger Annexum, maakte hij de overstap naar adviseur en taxateur Troostwijk om daar vanuit de bestaande taxatiepraktijk mee te helpen een vastgoedadviespraktijk op te zetten. Hier behaalde hij in 2013 zijn Master of Real Estate (MRE). Hierna maakte hij de overstap naar de internationale vastgoedadviseur Savills. Hier was hij als director | Head of Data, Intelligence & Strategy eindverantwoordelijk voor, het opbouwen van een datateam, het team van marktanalisten, en stuurde hij een team van strategische consultants aan. Inmiddels is hij Directeur/ Eigenaar van JK Real Estate Consultancy. Deze onderneming richt zicht op advisering en trainingen binnen de commercieel onroerend goed markt, met de focus op strategie, data en innovatie.

Hij is gespecialiseerd in het verzorgen van opleidingen op het gebied van vastgoed, vastgoedwaarderingen, data-analyse en corporate real estate.

Mr. Annoeska (A.J.C.L.) Pals

Trainer

Mr. Annoeska (A.J.C.L.) Pals studeerde op haar 23e af op twee universitaire studies op het gebied van rechten (fiscaal recht en Nederlands recht) en is sindsdien advocaat. Zij heeft zich intussen gespecialiseerd in het civiele appartementsrecht als niche van het vastgoedrecht en staat daarnaast ondernemers bij op het gebied van het ondernemingsrecht en huurrecht bedrijfsruimte. Haar klanten bestempelen haar als enthousiast, praktisch en doortastend. Dit werkt ook door in haar cursussen, waar ze aan de hand van eenvoudige tabellen en bulletpoints de cursisten de juridische materie in heldere taal uitlegt.

Klaas Kroot

Trainer

Klaas heeft begin 2000 FOI opgericht. Op dit moment verzorgt Klaas lezingen en trainingen op het gebied van vastgoed. Hij is een gedreven professional met brede kennis, interesse in en ervaring met de (zakelijke) financiële wereld. Dagelijks werkzaam in de financiële praktijk, entrepreneur, vastgoedinvesteerder, begeleider bedrijfsovernames en inspirerende trainer en spreker.
In 2001 heeft hij het FOI Pijleroverzicht© ontwikkeld dat door alle Nederlandse banken wordt ingezet omdat het feilloos financiële risico’s blootlegt.

John Bult

Trainer

Mr. drs. J.A. (John) Bult RB is een aantal jaren werkzaam geweest in het bankwezen. Sinds 2003 is hij gevestigd als zelfstandig belastingadviseur en estate planner. Daarnaast is hij als docent verbonden aan diverse opleidingsinstituten en geeft hij ruim 15 jaar fiscale trainingen. Er verschijnen regelmatig publicaties van zijn hand in diverse vakbladen. Naast een brede fiscale adviespraktijk is John gespecialiseerd in bedrijfsopvolging en daarnaast in de overdracht en structurering van vermogen.

Jaap Huurnink

Partner & trainer

Vanaf 2009 is Jaap Huurnink directeur en medevennoot van FOI. Voor die tijd is hij al geruime tijd actief geweest als trainer en financieringsspecialist binnen FOI. Aanleiding van de stap naar mede-eigenaar van FOI is de sterke kracht van praktische toepasbaarheid/insteek van de aangeboden opleidingen en trainers. ‘Met passie mensen leren wat ze kunnen gebruiken in de dagelijkse financiële praktijk’, is het doel van Jaap. Onderwerpen waarin Jaap zich onder andere gespecialiseerd heeft zijn, liquiditeit en cashflow binnen bedrijven. Jaap is begeleider van verandertrajecten en financieringscoach, ook is hij een inspirerend trainer en spreker.

Zijn werkervaring is opgebouwd van gekwalificeerd economiedocent naar interimwerk als financieringscoach op zakelijk financieringsgebied, en het adviseren van banken met problemen op het gebied van interne audits. Dit alles om de kwaliteit van medewerkers en hun financieringsvragen te verbeteren. Jaap is mede grondlegger van trainingen vormgegeven vanuit didactische concepten met als ferm fundament FOI’s Pijleroverzicht, dat door o.a. Nederlandse banken wordt ingezet omdat het feilloos financiële risico’s blootlegt.

Data & Locaties

Data & Locaties

Deze opleiding is op dit moment niet als open opleiding gepland. Je kunt de opleiding individueel of incompany volgen met collega’s of je interesse kenbaar maken via de knop voorinschrijven.

Incompany of 1-op-1 opleiding

Wij verzorgen al onze opleidingen ook incompany of individueel. Als meerdere collega’s interesse hebben in dezelfde opleiding is het al snel voordelig om de opleiding incompany te organiseren. Wij zorgen er dan ook voor dat de opleiding volledig wordt afstemd op jou/jullie leerdoelen en praktijk. Voor meer informatie hierover, bel gerust of vraag een offerte aan.

Voorinschrijven

Door middel van voorinschrijven kun je je interesse kenbaar maken voor deze opleiding. Zodra wij voldoende geinteresseerden hebben voor deze opleiding, zullen wij deze inplannen en jou op de hoogte brengen.

Investering

Trainingskosten

De totale investering voor deze masterclass is €695,-

Indien je lid bent van Vastgoed Belang ontvang je 50,- korting

Dit bestaat uit:

 • Een volle dag gevuld met interessante sprekers

En is inclusief:

 • Koffie/ thee en een verzorgde lunch
 • Netwerkborrel
 • Certificaat van deelname (incl PE punten)

De trainingen van FOI zijn vrijgesteld van BTW.

Betaalwijze

In de week voorafgaand aan de training ontvang je de factuur. Deze wordt digitaal verstuurd. Indien er afwijkende factuurgegevens zijn kun je dit doorgeven bij je aanmelding.

Ervaringen

Ervaringen van anderen

Studieadvies nodig?

Neem contact op
RGB Vastgoed Belang logo 2lijn roze

Blijf op de hoogte van ons aanbod met onze nieuwsbrief

Certificering

Cedeo
Belasting
Nopd