Totaalpakket/ Leergang beleggen in vastgoed

Leer in 5 modules stap voor stap succesvol te investeren in vastgoed.
 • Stel zelf je Totaalpakket samen door voor iedere module een uitvoeringsdatum en vorm te kiezen die bij jou past. Klassikaal of virtueel!
 • Het unieke aan deze serie modules is dat ieder aspect van het vastgoedbeleggen aan bod komt en vanuit een ander perspectief bekeken wordt.
 • Vergroot je netwerk doordat je iedere module weer gelijkgestemden ontmoet waar je ervaringen mee kunt uitwisselen.

IEDERE VASTGOEDBELEGGER is er bij gebaat om te weten hoe alle betrokken partijen naar een vastgoedobject kijken. Door te weten wat er speelt kan je hierop anticiperen en jezelf onderscheiden. Iedere module uit het totaalpakket belicht een ander aspect.

Deze opleiding in-company of 1 op 1 afnemen?

PE-punten Meer info

30

Totale kosten Meer info

€ 2.850

Aantal dagen

5

Overzicht

Over het Totaalpakket beleggen in vastgoed

Het totaalpakket bestaat uit de volgende modules: Klik op onderstaande modules voor meer informatie en een overzicht van de leerdoelen. Direct inschrijven? Klik dan hier.
1. Vastgoedrekenen
2. Vastgoedfinancieren
3. Huurrecht woonruimte
4. Fiscale en juridische aspecten bij beleggen in vastgoed
5. Vastgoedwaardering

Je kunt alle modules in willekeurige volgorde volgen. Ze staan op zichzelf, maar veel van onze cursisten kiezen ervoor om zich in te schrijven voor het totaalpakket. Zo zijn er cursisten die alle modules kort op elkaar plannen, maar er zijn er ook die het uitsmeren over een langere periode. Alles kan!

Via deze link kun je je inschrijven voor het totaalpakket of de modules van jouw keuze.

Weet je nog niet zo goed of het Totaalpakket beleggen in vastgoed iets is voor jou? Volg dan heel laagdrempelig de introductiecursus. Hier worden alle modules in vogelvlucht toegelicht en worden de actualiteiten omtrent vastgoedbeleggen besproken.

Lees hier meer over de introductiecursus

Introductie vastgoedbeleggen

Verdiepingsmodules

Heb je alle modules uit het Totaalpakket al gevolgd en ben je op zoek naar verdieping? De volgende modules zijn een goede aanvulling:

1. Huurrecht bedrijfsruimte

2. Puntentelling woonruimte
3. Schenken en erven van commercieel vastgoed
4. Rendementsverhoging door splitsing van vastgoed
5. VVE en appartementsrechten

6. Verduurzaming van vastgoed

Opleidingstraject

 • Geen vooropleiding vereist
 • Vastgoedrekenen (6 uur) klik op de module hierboven voor uitvoeringsdata en locaties
 • Vastgoedfinancieren (6 uur) klik op de module hierboven voor uitvoeringsdata en locaties
 • Huurrecht woonruimte (6 uur) klik op de module hierboven voor uitvoeringsdata en locaties
 • Fiscale en juridische aspecten bij beleggen in vastgoed (6 uur) klik op de module hierboven voor uitvoeringsdata en locaties
 • Vastgoedwaardering (6 uur) klik op de module hierboven voor uitvoeringsdata en locaties
Leerdoelen

Leerdoelen

Hieronder tref je enkele leerdoelen per module aan. Ga naar de betreffende module voor het volledige overzicht van de leerdoelen.

Vastgoedrekenen

 • De waarde en het rendement van vastgoed bepalen;
 • Actuele ontwikkelingen in de verschillende vastgoedmarkten (woning, winkel, kantoor, bedrijfsruimte);
 • Inschatten van de invloed van actuele ontwikkelingen in de vastgoedmarkt op de waarde en financieringsmogelijkheden.

Vastgoedfinancieren

 • Inzicht in de financieringsbronnen voor vastgoed;
 • Kennen van de verschillen tussen een algemene bank, vastgoed bank en andere vastgoedfinanciers;
 • Inschatting kunnen maken van de hoogte van de financiering die nodig is/verkrijgbaar is (LTV) bij een vastgoed investering.

Huurrecht woonruimte

 • Omgaan met vragen en eisen van huurders;
 • Juridische knelpunten herkennen;
 • De rechten en verplichtingen van huurder en verhuurder.

Fiscale en juridische aspecten van beleggen in vastgoed

Inkomstenbelasting (ochtend):

 • Het begrip bron van inkomen;
 • Inzicht in het verschil tussen box I en box III bij het beleggen in vastgoed;
 • Jurisprudentie aangaande de exploitatie van vastgoed in box 1 of box 3.

Omzetbelasting (middag):

 • Btw-plicht en exploitatie van vastgoed algemeen;
 • Het onderscheid in onbebouwde grond en een bouwterrein;
 • Het onderscheid in nieuwbouw, vernieuwbouw en verbouw.

Vastgoedwaardering

 • Actualiteiten taxatiebeleid en taxatiemethoden;
 • Inschatten van de invloed van actuele ontwikkelingen in de vastgoedmarkt op de waarde en financieringsmogelijkheden;
 • Belangrijke begrippen in het vastgoedrekenen (BAR, NAR, Yield, DCF) en de invloed hiervan op de waarde.
Docent

Jaap Huurnink

Partner & trainer

Vanaf 2009 is Jaap Huurnink directeur en medevennoot van FOI. Voor die tijd is hij al geruime tijd actief geweest als trainer en financieringsspecialist binnen FOI. Aanleiding van de stap naar mede-eigenaar van FOI is de sterke kracht van praktische toepasbaarheid/insteek van de aangeboden opleidingen en trainers. ‘Met passie mensen leren wat ze kunnen gebruiken in de dagelijkse financiële praktijk’, is het doel van Jaap. Onderwerpen waarin Jaap zich onder andere gespecialiseerd heeft zijn, liquiditeit en cashflow binnen bedrijven. Jaap is begeleider van verandertrajecten en financieringscoach, ook is hij een inspirerend trainer en spreker.

Zijn werkervaring is opgebouwd van gekwalificeerd economiedocent naar interimwerk als financieringscoach op zakelijk financieringsgebied, en het adviseren van banken met problemen op het gebied van interne audits. Dit alles om de kwaliteit van medewerkers en hun financieringsvragen te verbeteren. Jaap is mede grondlegger van trainingen vormgegeven vanuit didactische concepten met als ferm fundament FOI’s Pijleroverzicht, dat door o.a. Nederlandse banken wordt ingezet omdat het feilloos financiële risico’s blootlegt.

Jordy Kleemans

Trainer

Ir. Jordy Kleemans MRE studeerde af aan de Technische Universiteit Eindhoven in Bouwkunde met als afstudeerrichting Real Estate Management & Development. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest als projectmanager en assetmanager bij fondsbelegger Annexum, maakte hij de overstap naar adviseur en taxateur Troostwijk om daar vanuit de bestaande taxatiepraktijk mee te helpen een vastgoedadviespraktijk op te zetten. Hier behaalde hij in 2013 zijn Master of Real Estate (MRE). Hierna maakte hij de overstap naar de internationale vastgoedadviseur Savills. Hier was hij als director | Head of Data, Intelligence & Strategy eindverantwoordelijk voor, het opbouwen van een datateam, het team van marktanalisten, en stuurde hij een team van strategische consultants aan. Inmiddels is hij Directeur/ Eigenaar van JK Real Estate Consultancy. Deze onderneming richt zicht op advisering en trainingen binnen de commercieel onroerend goed markt, met de focus op strategie, data en innovatie.

Hij is gespecialiseerd in het verzorgen van opleidingen op het gebied van vastgoed, vastgoedwaarderingen, data-analyse en corporate real estate.

John Bult

Trainer

Mr. drs. J.A. (John) Bult RB is een aantal jaren werkzaam geweest in het bankwezen. Sinds 2003 is hij gevestigd als zelfstandig belastingadviseur en estate planner. Daarnaast is hij als docent verbonden aan diverse opleidingsinstituten en geeft hij ruim 15 jaar fiscale trainingen. Er verschijnen regelmatig publicaties van zijn hand in diverse vakbladen. Naast een brede fiscale adviespraktijk is John gespecialiseerd in bedrijfsopvolging en daarnaast in de overdracht en structurering van vermogen.

Data & Locaties

Data & Locaties

Deze opleiding is op dit moment niet als open opleiding gepland. Je kunt de opleiding individueel of incompany volgen met collega’s of je interesse kenbaar maken via de knop voorinschrijven.

Incompany of 1-op-1 opleiding

Wij verzorgen al onze opleidingen ook incompany of individueel. Als meerdere collega’s interesse hebben in dezelfde opleiding is het al snel voordelig om de opleiding incompany te organiseren. Wij zorgen er dan ook voor dat de opleiding volledig wordt afstemd op jou/jullie leerdoelen en praktijk. Voor meer informatie hierover, bel gerust of vraag een offerte aan.

Voorinschrijven

Door middel van voorinschrijven kun je je interesse kenbaar maken voor deze opleiding. Zodra wij voldoende geinteresseerden hebben voor deze opleiding, zullen wij deze inplannen en jou op de hoogte brengen.

Investering

Trainingskosten

Voor het Totaalpakket beleggen in vastgoed is de totale investering €2.850,- en ontvang je tevens gratis het boek "Bouwen aan beleggingspanden". Ben je lid van Vastgoed Belang? De kosten zijn dan €2.450,-.

De trainingen van FOI zijn vrijgesteld van BTW.

Betaalwijze

In de week voorafgaand aan de training ontvang je de factuur. Deze wordt digitaal verstuurd. Indien er afwijkende factuurgegevens zijn kun je dit doorgeven bij je aanmelding.

Incompany

Vanaf 5 personen kan een incompany opleiding al een financieel voordeel opleveren. Benieuwd naar de kosten voor een incompany opleiding? Vraag HIER een offerte aan.

Ervaringen

Ervaringen van anderen

Studieadvies nodig?

Neem contact op
Vastgoedbelang

Blijf op de hoogte van ons aanbod met onze nieuwsbrief

Certificering

Cedeo
Belasting
Nopd