Rendementsverhoging door splitsing van vastgoed

Tips en trucs voor rendementsverhoging door middel van transformatie & splitsing.
 • Verhoog je rendement door transformatie & splitsing van vastgoed
 • Is er een alternatief voor splitsing in appartementsrechten?
 • Valkuilen en aandachtspunten bij een splitsingsakte

Bij transformatie krijg je ook te maken met splitsen. De splitsingsakte heeft een grote impact op de waarde, financier- en verkoopbaarheid van appartementsrechten. In deze opleiding krijg je de kennis die nodig is om als eigenaar- of projectontwikkelaar een splitsingsakte te kunnen doorgronden.

Deze opleiding in-company of 1 op 1 afnemen?

PE-punten Meer info

5

Totale kosten Meer info

€ 675

Aantal dagen

1

Overzicht

Transformatie & Splitsing van vastgoed

Transformatie & splitsen van vastgoed komt de afgelopen tijd steeds vaker voor. Voorbeelden; een kantoorgebouw dat wordt getransformeerd naar woonruimte, maar ook bijvoorbeeld kerkgebouwen. Ook worden woningen vaak opgesplitst in bijvoorbeeld meerdere appartementen of woonruimten. In veel gevallen kan het splitsen voor een hoger rendement zorgen en is daarom interessant voor veel beleggers.

Vormen van splitsing

Er is sprake van splitsen als de woning wordt verbouwd tot zelfstandige appartementen die vervolgens afzonderlijk worden verhuurd of verkocht. Dit is dus niet hetzelfde als het omzetten van de woning voor kamerverhuur. U kunt de woning alleen bouwkundig splitsen of zowel bouwkundig als kadastraal splitsen. Alleen in het laatste geval (dus inclusief het kadastraal splitsen) kunt u de verschillende appartementen gaan verkopen. In geval van bouwkundig splitsen mag u de appartementen enkel verhuren.

Bij splitsen dient een splitsingsakte te worden opgemaakt. Deze splitsingsakte heeft een grote impact op de waarde, financierbaarheid en verkoopbaarheid van appartementsrechten. De eigenaar/verkoper heeft een groot belang bij een zo goed mogelijke verkoopbaarheid of beleggingsmogelijkheid van zijn appartementsrechten en daarom heeft hij/zij een juist gemaakte splitsingsakte nodig – met inachtneming van zijn/haar wensen.

Om de door de notaris of jurist opgemaakte akte te begrijpen en te controleren of zijn/haar wensen juist zijn ‘vertaald’ in de akte, is kennis van het onderwerp ‘splitsing in appartementsrechten’ onontbeerlijk. Tijdens deze opleiding wordt stilgestaan bij kennis die minimaal wenselijk is bij een eigenaar- of projectontwikkelaar van een te splitsen complex, om de akte te kunnen lezen en begrijpen.

Rendementsverhoging door splitsing van vastgoed is een verdiepingsmodule op het Totaalpakket Vastgoedbeleggen.

Over het Totaalpakket Vastgoedbeleggen

Het pakket bevat de volgende modules:
1. Vastgoedrekenen
2. Vastgoedfinancieren
3. Huurrecht woonruimte
4. Fiscale en juridische aspecten bij beleggen in vastgoed
5. Vastgoedwaardering

Je kunt alle modules in willekeurige volgorde volgen. Ze staan op zichzelf, maar veel van onze cursisten kiezen ervoor nadat ze de introductiecursus hebben gevolgd om zich in te schrijven voor het gehele Totaalpakket. Lees hier meer over de introductiecursus.

Introductie vastgoedbeleggen

Bij iedere module is het mogelijk om vooraf vragen of een case toe te sturen die tijdens de opleiding behandeld wordt. Zo bieden wij maatwerk dat aansluit op je persoonlijke vragen en behoeftes.

Verdiepingsmodules

Heb je het gehele Totaalpakket al gevolgd en ben je op zoek naar meer verdieping? Naast de module rendementsverhoging door splitsing van vastgoed zijn de volgende modules ook een goede aanvulling op het Totaalpakket Vastgoedbeleggen:

1. Huurrecht bedrijfsruimte
2. Puntentelling woonruimte
3. Schenken en erven van commercieel vastgoed
4. Rendementsverhoging door splitsing van vastgoed
5. VVE en appartementsrechten
6. Verduurzaming van vastgoed

Gerelateerde blogs:

Investeren in vastgoed - een vak apart

Opleidingstraject

 • Geen vooropleiding vereist
 • Trainingsdag (6 uur)
Leerdoelen

Leerdoelen

 • Transformeren & splitsen van panden, hoe werkt dit;
 • Wat betekent ‘appartementsrecht’?
 • Impact splitsingsakte op waarde appartementsrecht
 • Welke impact heeft transformeren en splitsen op je rendement?
 • Wat is de relatie tussen de bouwtekening en de splitsingstekening?
 • Wanneer is splitsing in appartementsrechten toepasbaar?
 • Hoe is een splitsingsakte opgebouwd?
 • Is er een alternatief voor splitsing in appartementsrechten?
 • Hoe anticipeer je op zonnepanelen en windmolens?
 • Wanneer is extra aandacht nodig voor kabels en leidingen?
 • Valkuilen en aandachtspunten bij een splitsingsakte.
Docent

Johan Roerdomp

Trainer

Jaap Huurnink

Partner & trainer

Vanaf 2009 is Jaap Huurnink directeur en medevennoot van FOI. Voor die tijd is hij al geruime tijd actief geweest als trainer en financieringsspecialist binnen FOI. Aanleiding van de stap naar mede-eigenaar van FOI is de sterke kracht van praktische toepasbaarheid/insteek van de aangeboden opleidingen en trainers. ‘Met passie mensen leren wat ze kunnen gebruiken in de dagelijkse financiële praktijk’, is het doel van Jaap. Onderwerpen waarin Jaap zich onder andere gespecialiseerd heeft zijn, liquiditeit en cashflow binnen bedrijven. Jaap is begeleider van verandertrajecten en financieringscoach, ook is hij een inspirerend trainer en spreker.

Zijn werkervaring is opgebouwd van gekwalificeerd economiedocent naar interimwerk als financieringscoach op zakelijk financieringsgebied, en het adviseren van banken met problemen op het gebied van interne audits. Dit alles om de kwaliteit van medewerkers en hun financieringsvragen te verbeteren. Jaap is mede grondlegger van trainingen vormgegeven vanuit didactische concepten met als ferm fundament FOI’s Pijleroverzicht, dat door o.a. Nederlandse banken wordt ingezet omdat het feilloos financiële risico’s blootlegt.

Data & Locaties

Kies een startdatum en locatie

30 september 2022
Amsterdam
Lesdagen
30 september 2022 10:00 - 16:00
Locatie
Vastgoedbelang
Haaksbergweg 75
1011BR Amsterdam
Investering

Trainingskosten

De totale investering voor de training is €675,-

Indien lid Vastgoed Belang zijn de kosten €575,-

En is inclusief:

 • Koffie/thee
 • Voorbereidingsmateriaal
 • Digitaal lesmateriaal
 • Digitaal deelnamebewijs

De trainingen van FOI zijn vrijgesteld van BTW.

Betaalwijze

In de week voorafgaand aan de training ontvang je de factuur. Deze wordt digitaal verstuurd. Indien er afwijkende factuurgegevens zijn kun je dit doorgeven bij je aanmelding.

Incompany

Vanaf 6 personen kan een incompany opleiding al een financieel voordeel opleveren. Benieuwd naar de kosten voor een incompany opleiding? Vraag HIER een offerte aan.

Ervaringen

Ervaringen van anderen

Goede op de praktijkgerichte cursus waar voldoende ruimte was om vragen in te brengen.
Ruime aandacht voor in de groep aangebrachte problemen, waardoor iedereen uit de ervaring van anderen leert. Verder brengt de docent op een prettige manier de basiskennis over.
Duidelijk verhaal met voldoende ruimte voor vragen en discussie.

Studieadvies nodig?

Neem contact op
Vastgoed Belang logo 2lijn roze

Blijf op de hoogte van ons aanbod met onze nieuwsbrief

Certificering

Cedeo
Belasting
Nopd