Opstellen van een financieringsaanvraag

Stel op een efficiënte en effectieve manier een financieringsaanvraag op.
 • Efficiënte bedrijfsanalyse aan de hand van bewezen tools
 • Key-issues definiëren, prioriteren, kort en bondig toelichten
 • Conclusie formuleren ten aanzien van de financieringsvraag

In deze opleiding leer je op een gedegen manier om de key-issues vast te stellen, een risico afweging te maken om zo uiteindelijk tot een oordeel te komen ten aanzien van de gevraagde financiering.

Deze opleiding in-company of 1 op 1 afnemen?

PE-punten Meer info

6

Totale kosten Meer info

€ 495

Aantal dagen

1

Overzicht

De opleiding ‘Opstellen van een financieringsaanvraag’ geeft zakelijke financiële specialisten efficiënte hulpmiddelen bij de vervaardiging van een doeltreffende financiële en niet-financiële analyse bij een financieringsvraagstuk. Je leert een juiste risicoafweging te maken en de juiste zaken in het voorstel te belichten die de beslisser wil lezen. Dit kan voor elk niveau: de starter, mkb financiering of corporate finance. Door veelvuldig gebruik te maken van praktijkcasuïstiek zorgen wij ervoor dat het geleerde direct de volgende dag toepasbaar is in de praktijk.

Opleidingstraject

 • Geen vooropleiding vereist
 • Trainingsdag (6 uur)
Leerdoelen

Leerdoelen

 • De key-issues uit een kredietrapportage kort en bondig kunnen weergeven in een doeltreffende toelichting;
 • Juiste risicoafweging kunnen maken bij een bedrijfsfinanciering (starter, mkb financiering of corporate finance);
 • Het realiseren van een efficiënte risicoanalyse bij een financieringsaanvraag;
 • Het kunnen beoordelen van gedetailleerde financieringsvraagstukken;
 • Het leren formuleren van een treffende conclusie bij een complex financieringsvraagstuk;
 • Het kunnen aanscherpen van de financieringshouding;
 • Kanttekeningen, aandachtspunten en valkuilen bij een financiële beoordeling;
 • Berekenen en interpreteren van de juiste ratio’s;
 • Belichting van Basel variabelen in relatie tot de kredietrapportage;
 • Bedrijfsanalyse aan de hand van verschillende modellen;
 • Het gebruik van tools als het Pijleroverzicht;
 • Laatste actuele ontwikkelingen op financieringsgebied.
Docent

Jorrit van Eck

Partner & Trainer

Drs. J.G.H.J.M. van Eck (Jorrit) studeerde Bestuurlijke Informatiekunde aan de Universiteit van Tilburg. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaringen in het bankwezen, hoofdzakelijk in het zakelijke domein zowel als specialist als in diverse management functies. Hierbij was hij commercieel actief in zowel het grootzakelijke segment als voor MKB ondernemingen. In deze periode gebruikt Jorrit zijn ruime ervaring ook als trainer, hierbij hecht hij veel waarde aan de toepasbaarheid van de opgedane kennis.
Zijn kennis op het gebied van financiële analyse, zakelijke kredietverlening en -beoordeling zet hij in als trainer voor FOI en bij de contacten met opdrachtgevers en het invullen van hun vragen. Vanaf 2018 is Jorrit ook als partner verbonden aan FOI.

Jaap Huurnink

Partner & trainer

Vanaf 2009 is Jaap Huurnink directeur en medevennoot van FOI. Voor die tijd is hij al geruime tijd actief geweest als trainer en financieringsspecialist binnen FOI. Aanleiding van de stap naar mede-eigenaar van FOI is de sterke kracht van praktische toepasbaarheid/insteek van de aangeboden opleidingen en trainers. ‘Met passie mensen leren wat ze kunnen gebruiken in de dagelijkse financiële praktijk’, is het doel van Jaap. Onderwerpen waarin Jaap zich onder andere gespecialiseerd heeft zijn, liquiditeit en cashflow binnen bedrijven. Jaap is begeleider van verandertrajecten en financieringscoach, ook is hij een inspirerend trainer en spreker.

Zijn werkervaring is opgebouwd van gekwalificeerd economiedocent naar interimwerk als financieringscoach op zakelijk financieringsgebied, en het adviseren van banken met problemen op het gebied van interne audits. Dit alles om de kwaliteit van medewerkers en hun financieringsvragen te verbeteren. Jaap is mede grondlegger van trainingen vormgegeven vanuit didactische concepten met als ferm fundament FOI’s Pijleroverzicht, dat door o.a. Nederlandse banken wordt ingezet omdat het feilloos financiële risico’s blootlegt.

Marcel Geurts

Trainer

Marcel Geurts – “Vrees niet om fouten te maken, sta er voor open van deze fouten te leren”

Na het succesvol afronden van zijn studie bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit in Groningen, heeft Marcel al 20 jaar werkervaring opgedaan in de branche. Door verschillende commerciële functies in het zakelijke segment, bezit Marcel een realistische blik en visie van de praktijk binnen de financiële sector. Enthousiast geeft hij diverse opleidingen waarin vele handvatten worden meegegeven die in de praktijk goed bruikbaar zijn. Onderwerpen die hem sterk liggen zijn kredietrapportage en financiële analyse. Daarnaast is hij financieringscoach, waarin hij actief personen op de werkvloer begeleid op basis van persoonlijk sterke punten en talenten. Hierin ligt een positieve nadruk op onderwerpen die nog verbeterd of verder ontwikkeld kunnen worden.

Data & Locaties

Data & Locaties

Deze opleiding is op dit moment niet als open opleiding gepland. Je kunt de opleiding individueel of incompany volgen met collega’s of je interesse kenbaar maken via de knop voorinschrijven.

Incompany of 1-op-1 opleiding

Wij verzorgen al onze opleidingen ook incompany of individueel. Als meerdere collega’s interesse hebben in dezelfde opleiding is het al snel voordelig om de opleiding incompany te organiseren. Wij zorgen er dan ook voor dat de opleiding volledig wordt afstemd op jou/jullie leerdoelen en praktijk. Voor meer informatie hierover, bel gerust of vraag een offerte aan.

Voorinschrijven

Door middel van voorinschrijven kun je je interesse kenbaar maken voor deze opleiding. Zodra wij voldoende geinteresseerden hebben voor deze opleiding, zullen wij deze inplannen en jou op de hoogte brengen.

Investering

Trainingskosten

De totale investering voor de training is €495,-

En is inclusief:

 • Koffie/ thee en een verzorgde lunch
 • Voorbereidingsmateriaal
 • Opleidingsmateriaal, zoals handouts, literatuur en een map
 • Digitaal deelnamebewijs

De trainingen van FOI zijn vrijgesteld van BTW.

Betaalwijze

In de week voorafgaand aan de training ontvang je de factuur. Deze wordt digitaal verstuurd. Indien er afwijkende factuurgegevens zijn kun je dit doorgeven bij je aanmelding.

Incompany

Vanaf 6 personen kan een incompany opleiding al een financieel voordeel opleveren. Benieuwd naar de kosten voor een incompany opleiding? Vraag HIER een offerte aan.

Ervaringen

Ervaringen van anderen

De opleiding Opstellen van een financieringsaanvraag was zeer nuttig. Jaap bezit veel kennis, kan duidelijk en rustig uitleggen en gaf ons goede tips.
Op basis van onze behoefte heeft FOI invulling gegeven d.m.v. praktijk gerichte casuïstiek in combinatie met bijbehorende theorie. Prima ervaring en voor herhaling vatbaar.

Studieadvies nodig?

Neem contact op

Blijf op de hoogte van ons aanbod met onze nieuwsbrief

Certificering

Cedeo
Belasting
Nopd