Totaalpakket / Leergang Vastgoedbeleggen

Leer in 5 modules stap voor stap succesvol te investeren in vastgoed.

Zowel voor de beginnende als de ervaren vastgoedbelegger is de leergang vastgoedbeleggen van zeer toegevoegde waarde. Het unieke aan deze serie modules is dat ieder aspect van het vastgoedbeleggen aan bod komt en vanuit een ander perspectief belicht wordt.

Deze opleiding in-company of 1 op 1 afnemen?

PE-punten Meer info

30

Totale kosten Meer info

€ 2.850

Aantal dagen

5

Overzicht

Over de leergang vastgoedbeleggen

De leergang vastgoedbeleggen bestaat uit de volgende modules: Klik op onderstaande modules voor uitvoeringsdata en locaties per module.
1. Vastgoedrekenen
2. Vastgoedfinancieren
3. Huurrecht woonruimte
4. Fiscale en juridische aspecten bij beleggen in vastgoed
5. Vastgoedwaardering

Je kunt alle modules in willekeurige volgorde volgen. Ze staan op zichzelf, maar veel van onze cursisten kiezen ervoor om zich in te schrijven voor de hele leergang. Deze stel je als het ware zelf samen door in het opmerkingenveld op het inschrijfformulier te noteren welke module je wanneer wilt volgen. Zo zijn er cursisten die alle modules kort op elkaar plannen, maar er zijn er ook die het uitsmeren over een langere periode. Alles kan!

Weet je nog niet zo goed of de leergang iets is voor jou? Volg dan heel laagdrempelig de introductie cursus. Hier worden alle modules in vogelvlucht toegelicht en worden de actualiteiten omtrent vastgoedbeleggen besproken.

Lees hier meer over de introductiecursus

Introductie vastgoedbeleggen

Verdiepingsmodules

Heb je de hele leergang al gevolgd en ben je op zoek naar verdieping? De volgende modules zijn een goede aanvulling op de leergang vastgoedbeleggen:

1. Huurrecht bedrijfsruimte

2. Puntentelling woonruimte
3. Schenken en erven van commercieel vastgoed
4. Rendementsverhoging door splitsing van vastgoed
5. VVE en appartementsrechten

6. Verduurzaming van vastgoed (Coming soon!)

Opleidingstraject

 • Vastgoedrekenen klik op de module hierboven voor uitvoeringsdata en locaties
 • Vastgoedfinancieren klik op de module hierboven voor uitvoeringsdata en locaties
 • Huurrecht woonruimte klik op de module hierboven voor uitvoeringsdata en locaties
 • Fiscale en juridische aspecten bij beleggen in vastgoed klik op de module hierboven voor uitvoeringsdata en locaties
 • Vastgoedwaardering klik op de module hierboven voor uitvoeringsdata en locaties
Leerdoelen

Leerdoelen

Hieronder tref je enkele leerdoelen per module aan. Ga naar de betreffende module voor het volledige overzicht van de leerdoelen.

Vastgoedrekenen

 • De waarde en het rendement van vastgoed bepalen;
 • Actuele ontwikkelingen in de verschillende vastgoedmarkten (woning, winkel, kantoor, bedrijfsruimte);
 • Inschatten van de invloed van actuele ontwikkelingen in de vastgoedmarkt op de waarde en financieringsmogelijkheden.

Vastgoedfinancieren

 • Inzicht in de financieringsbronnen voor vastgoed;
 • Kennen van de verschillen tussen een algemene bank, vastgoed bank en andere vastgoedfinanciers;
 • Inschatting kunnen maken van de hoogte van de financiering die nodig is/verkrijgbaar is (LTV) bij een vastgoed investering.

Huurrecht woonruimte

 • Omgaan met vragen en eisen van huurders;
 • Juridische knelpunten herkennen;
 • De rechten en verplichtingen van huurder en verhuurder.

Fiscale en juridische aspecten van beleggen in vastgoed

Inkomstenbelasting (ochtend):

 • Het begrip bron van inkomen;
 • Inzicht in het verschil tussen box I en box III bij het beleggen in vastgoed;
 • Jurisprudentie aangaande de exploitatie van vastgoed in box 1 of box 3.

Omzetbelasting (middag):

 • Btw-plicht en exploitatie van vastgoed algemeen;
 • Het onderscheid in onbebouwde grond en een bouwterrein;
 • Het onderscheid in nieuwbouw, vernieuwbouw en verbouw.

Vastgoedwaardering

 • Actualiteiten taxatiebeleid en taxatiemethoden;
 • Inschatten van de invloed van actuele ontwikkelingen in de vastgoedmarkt op de waarde en financieringsmogelijkheden;
 • Belangrijke begrippen in het vastgoedrekenen (BAR, NAR, Yield, DCF) en de invloed hiervan op de waarde.
Docent

Jaap Huurnink

Partner & trainer

Vanaf 2009 is Jaap Huurnink directeur en medevennoot van FOI. Voor die tijd is hij al geruime tijd actief geweest als trainer en financieringsspecialist binnen FOI. Aanleiding van de stap naar mede-eigenaar van FOI is de sterke kracht van praktische toepasbaarheid/insteek van de aangeboden opleidingen en trainers. ‘Met passie mensen leren wat ze kunnen gebruiken in de dagelijkse financiële praktijk’, is het doel van Jaap. Onderwerpen waarin Jaap zich onder andere gespecialiseerd heeft zijn, liquiditeit en cashflow binnen bedrijven. Jaap is begeleider van verandertrajecten en financieringscoach, ook is hij een inspirerend trainer en spreker.

Zijn werkervaring is opgebouwd van gekwalificeerd economiedocent naar interimwerk als financieringscoach op zakelijk financieringsgebied, en het adviseren van banken met problemen op het gebied van interne audits. Dit alles om de kwaliteit van medewerkers en hun financieringsvragen te verbeteren. Jaap is mede grondlegger van trainingen vormgegeven vanuit didactische concepten met als ferm fundament FOI’s Pijleroverzicht, dat door o.a. Nederlandse banken wordt ingezet omdat het feilloos financiële risico’s blootlegt.

Jordy Kleemans

Trainer

Ir. Jordy Kleemans MRE studeerde af aan de Technische Universiteit Eindhoven in Bouwkunde met als afstudeerrichting Real Estate Management & Development. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest als projectmanager en assetmanager bij fondsbelegger Annexum, maakte hij de overstap naar adviseur en taxateur Troostwijk om daar vanuit de bestaande taxatiepraktijk mee te helpen een vastgoedadviespraktijk op te zetten. Inmiddels heeft hij de overstap gemaakt naar de (inter)nationale vastgoedadviseur Savills en is eindverantwoordelijk voor de Nederlandse research en consultancy activiteiten. Hij is gespecialiseerd in het verzorgen van opleidingen op het gebied van vastgoed, vastgoedwaarderingen en corporate real estate.

John Bult

Trainer

Mr. drs. J.A. (John) Bult RB is een aantal jaren werkzaam geweest in het bankwezen. Sinds 2003 is hij gevestigd als zelfstandig belastingadviseur en estate planner. Daarnaast is hij als docent verbonden aan diverse opleidingsinstituten en geeft hij ruim 15 jaar fiscale trainingen. Er verschijnen regelmatig publicaties van zijn hand in diverse vakbladen. Naast een brede fiscale adviespraktijk is John gespecialiseerd in bedrijfsopvolging en daarnaast in de overdracht en structurering van vermogen.

Elsje de Bie

Trainer

Elsje studeerde privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam, en mededingingsrecht aan de City Law School in Londen. Zij werkt sinds 2011 als advocaat. Haar stage liep ze bij een groot kantoor in Amsterdam waarna ze een jaartje bij een kleiner kantoor in Den Haag werkte. Sinds 2015 is ze in dienst bij Hielkema & co advocaten in Amsterdam, een kantoor dat is gespecialiseerd in het huurrecht voor woon- en bedrijfsruimte. Elsje is lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten. Haar cliënten zijn voornamelijk woningcorporaties en (particuliere) beleggers. Elsje doceert regelmatig op het gebied van het huurrecht.

Data & Locaties

Kies een startdatum en locatie

1 januari 2025
zowel klassikaal als virtueel mogelijk!
Lesdagen
1 januari 2025 00:00 - 12:00
Locatie
*datum is fictief, stel je eigen leergang samen
bekijk per module wanneer deze gegeven wordt
zowel klassikaal als virtueel mogelijk!
Investering

Trainingskosten

Indien je de gehele leergang vastgoedbeleggen wil volgen is de totale investering €2.850,- en ontvang je tevens gratis het boek "Bouwen aan beleggingspanden". Ben je lid van Vastgoed Belang? De kosten zijn dan €2.450,-.

De trainingen van FOI zijn vrijgesteld van BTW.

Betaalwijze

In de week voorafgaand aan de training ontvang je de factuur. Deze wordt digitaal verstuurd. Indien er afwijkende factuurgegevens zijn kun je dit doorgeven bij je aanmelding.

Incompany

Vanaf 5 personen kan een incompany opleiding al een financieel voordeel opleveren. Benieuwd naar de kosten voor een incompany opleiding? Vraag HIER een offerte aan.

Ervaringen

Ervaringen van anderen

Blijf op de hoogte van ons aanbod met onze nieuwsbrief

Certificering

Cedeo
Belasting
Nopd