Juridische aspecten in offertes en aktes

Krijg inzicht in de juridische aspecten van overeenkomsten bij financieringsaanvragen.
 • Inzicht in verschillende juridische constructies en de gevolgen voor de financiering
 • Inschatting maken van de juridische waarde van gestelde zekerheden
 • Maatwerk opleiding (basis en verdiepend) met eigen casuïstiek

Op basis van eigen casuïstiek wordt er inzicht gegeven in de onderliggende juridische aspecten die van belang zijn bij een financieringsovereenkomst. Je leert de juridische aspecten juist te interpreteren en op waarde te schatten voor de financieringsaanvraag.

Deze opleiding in-company of 1 op 1 afnemen?

PE-punten Meer info

6

Totale kosten Meer info

€ 495

Aantal dagen

1

Overzicht

Basisopleiding

De basisopleiding ‘Juridische aspecten in offertes en aktes’ geeft de financiële specialisten, met gebruikmaking van praktijk casuïstiek, inzicht in de juridische aspecten welke van belang zijn bij de vervaardiging van zakelijke financieringsaanvragen en bijbehorende overeenkomsten.

Verdiepingsopleiding

In navolging van de basisopleiding is het mogelijk om de verdiepingsopleiding 'juridische en fiscale aspecten bij financieringsvraagstukken' te volgen. Deze verdieping geeft meer verdiepend inzicht in de mogelijke juridische en fiscale consequenties en de gevolgen voor de financiering bij bedrijfsovername, beëindiging en bedrijfsopvolging, alsook bij wijziging van de rechtsvorm. Daarnaast wordt er nader ingegaan op structuurrisico’s in relatie tot financieringsopzet en diepgang in de analyse.

Leerdoelen

Leerdoelen

Basisopleiding

 • Inzicht in de mogelijke juridische constructies en de gevolgen hiervan voor de financiering;
 • Kennis van alle rechtsvormen, waaronder de flex BV;
 • Klantgericht en deskundig kunnen adviseren van middelgrote en grote ondernemingen inzake juridische financieringsaspecten;
 • Het kunnen inschatten van de juridische waarde van bancair gestelde zekerheden;
 • Toepassen van de wettelijke kaders zoals toestemming echtgenoot/partner, tegenstrijdig belang en doeloverschrijding;
 • Juridische valkuilen bij zakelijke kredietverlening kunnen voorkomen;
 • Inzicht in de recente huidige ontwikkelingen in de juridische regelgeving.

Verdiepingsopleiding

 • Juridische aspecten bij de financieringsopzet vs. Aansprakelijkheid;
 • Wie is aansprakelijk voor de financiering?
 • Structuurrisico; waarom mee verbinden of juist niet?
 • Wie heeft de daadwerkelijke zeggenschap?
 • Inzicht in de mogelijke juridische constructies en de gevolgen hiervan voor de financiering, zoals bij bijvoorbeeld bij bedrijfsovername en -opvolging;
 • Klantgericht en deskundig kunnen adviseren van middelgrote en grote ondernemingen inzake juridische financieringsaspecten;
 • Het kunnen inschatten van de juridische waarde van bancair gestelde zekerheden;
Docent

Jaap Huurnink

Partner & trainer

Vanaf 2009 is Jaap Huurnink directeur en medevennoot van FOI. Voor die tijd is hij al geruime tijd actief geweest als trainer en financieringsspecialist binnen FOI. Aanleiding van de stap naar mede-eigenaar van FOI is de sterke kracht van praktische toepasbaarheid/insteek van de aangeboden opleidingen en trainers. ‘Met passie mensen leren wat ze kunnen gebruiken in de dagelijkse financiële praktijk’, is het doel van Jaap. Onderwerpen waarin Jaap zich onder andere gespecialiseerd heeft zijn, liquiditeit en cashflow binnen bedrijven. Jaap is begeleider van verandertrajecten en financieringscoach, ook is hij een inspirerend trainer en spreker.

Zijn werkervaring is opgebouwd van gekwalificeerd economiedocent naar interimwerk als financieringscoach op zakelijk financieringsgebied, en het adviseren van banken met problemen op het gebied van interne audits. Dit alles om de kwaliteit van medewerkers en hun financieringsvragen te verbeteren. Jaap is mede grondlegger van trainingen vormgegeven vanuit didactische concepten met als ferm fundament FOI’s Pijleroverzicht, dat door o.a. Nederlandse banken wordt ingezet omdat het feilloos financiële risico’s blootlegt.

Marcel Geurts

Sales manager & trainer

Marcel Geurts – “Vrees niet om fouten te maken, sta er voor open van deze fouten te leren”

Na het succesvol afronden van zijn studie bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit in Groningen, heeft Marcel al 20 jaar werkervaring opgedaan in de branche. Door verschillende commerciële functies in het zakelijke segment, bezit Marcel een realistische blik en visie van de praktijk binnen de financiële sector. Enthousiast geeft hij diverse opleidingen waarin vele handvatten worden meegegeven die in de praktijk goed bruikbaar zijn. Onderwerpen die hem sterk liggen zijn kredietrapportage en financiële analyse. Daarnaast is hij financieringscoach, waarin hij actief personen op de werkvloer begeleid op basis van persoonlijk sterke punten en talenten. Hierin ligt een positieve nadruk op onderwerpen die nog verbeterd of verder ontwikkeld kunnen worden.

Data & Locaties

Data & Locaties

Deze opleiding is op dit moment niet als open opleiding gepland. Je kunt de opleiding individueel of incompany volgen met collega’s of je interesse kenbaar maken via de knop voorinschrijven.

Incompany of 1-op-1 opleiding

Wij verzorgen al onze opleidingen ook incompany of individueel. Als meerdere collega’s interesse hebben in dezelfde opleiding is het al snel voordelig om de opleiding incompany te organiseren. Wij zorgen er dan ook voor dat de opleiding volledig wordt afstemd op jou/jullie leerdoelen en praktijk. Voor meer informatie hierover, bel gerust of vraag een offerte aan.

Voorinschrijven

Door middel van voorinschrijven kun je je interesse kenbaar maken voor deze opleiding. Zodra wij voldoende geinteresseerden hebben voor deze opleiding, zullen wij deze inplannen en jou op de hoogte brengen.

Investering

Trainingskosten

De totale investering voor de training is €495,-

En is inclusief:

 • Koffie/ thee en een verzorgde lunch
 • Voorbereidingsmateriaal
 • Opleidingsmateriaal, zoals handouts, literatuur en een map
 • Digitaal deelnamebewijs

De trainingen van FOI zijn vrijgesteld van BTW.

Betaalwijze

In de week voorafgaand aan de training ontvang je de factuur. Deze wordt digitaal verstuurd. Indien er afwijkende factuurgegevens zijn kun je dit doorgeven bij je aanmelding.

Incompany

Vanaf 6 personen kan een incompany opleiding al een financieel voordeel opleveren. Benieuwd naar de kosten voor een incompany opleiding? Vraag HIER een offerte aan.

Ervaringen

Ervaringen van anderen

Prima ervaring. Veel kennis weer even scherp gekregen.
Kundige docent en een goede opfrisser van de aanwezige kennis.
Praktijkvoorbeelden en handvatten gekregen die we kunnen gebruiken in de praktijk.

Blijf op de hoogte van ons aanbod met onze nieuwsbrief

Certificering

Cedeo
Belasting
Nopd