Inhoudelijk effectief schrijven financieringsaanvraag

Leer de juiste koppeling te maken tussen diepgang en lengte in uw financieringsaanvraag.
 • Bepalen van KPD’s / key-issues en de juiste diepgang per onderdeel
 • Schrijven van een treffende conclusie bij een complex financieringsvraagstuk
 • Maatwerk traject: eigen casuïstiek en individuele terugkoppeling

In de basis bestaat de opleiding uit 3 plenaire powersessies per groep met een intervalperiode van een aantal weken. Tussen de dagen zit een periode om het geleerde in de praktijk te brengen (aantal weken is afhankelijk van workflow, uitwerken nieuwe aanvragen en revisies).

Deze opleiding in-company of 1 op 1 afnemen?

PE-punten Meer info

6

Totale kosten Meer info

€ 495

Aantal dagen

1

Overzicht

Doordat wij vooraf de casussen van de deelnemers ontvangen krijgen wij een indruk van het niveau van de medewerkers. Op basis hiervan kunnen wij de juiste nadruk aanbrengen in de opleiding en een rode draad bepalen. Zo bepalen wij ook de juiste inhoudelijke topics voor de sessies, waaronder vaststellen van de key-issues, cashflowanalyse, gevoeligheidsanalyse, KPD’s bepalen, financieren en waarderen van vastgoed, bedrijfsovername problematiek, etc.

Aan het einde van de powersessies wordt tijd gereserveerd voor individuele terugkoppelingsgesprekken. Zo worden de individuele ontwikkelpunten tijdens het coachingsgesprek besproken.

Zowel voor MKB, GZ en Bijzonder Beheer is er een speciaal programma.

Opleidingstraject

 • Geen vooropleiding vereist
 • Trainingsdag (6 uur)
Leerdoelen

Leerdoelen

 • Inhoudelijke verdieping op kernpunten die voortkomen uit de beoordelingen en rode draad;
 • Verdieping op inhoudelijke topics als: cashflowanalyse, gevoeligheidsanalyse, KPD’s bepalen, financieren en waarderen van vastgoed, bedrijfsovername problematiek, etc;
 • Vertaling van inhoud naar hoeveelheid tekst per key-issue en weergave van de analyse;
 • Bepalen van de KPD’s en key-issues en diepgang per issue die de aanvraag of revisie vergt;
 • Weergave van de analyse, kort maar met voldoende diepgang;
 • Het kunnen schrijven van een treffende conclusie van een complex financieringsvraagstuk waarbij de belangrijkste hoofdlijnen of key-issues expliciet worden belicht;
 • De beoordelaar of leidinggevende kan binnen een minuut de essentie uit uw financiële toelichting halen;
 • Het schrijven van een betere financiële toelichting/strategierapport in een aanzienlijk korter tijdsbestek;
 • Meer analyserend en opiniërend schrijven;
 • Actief schrijven;
 • Scheiden van hoofd- en bijzaken: need to know vs nice to know.
Docent

Jaap Huurnink

Partner & trainer

Vanaf 2009 is Jaap Huurnink directeur en medevennoot van FOI. Voor die tijd is hij al geruime tijd actief geweest als trainer en financieringsspecialist binnen FOI. Aanleiding van de stap naar mede-eigenaar van FOI is de sterke kracht van praktische toepasbaarheid/insteek van de aangeboden opleidingen en trainers. ‘Met passie mensen leren wat ze kunnen gebruiken in de dagelijkse financiële praktijk’, is het doel van Jaap. Onderwerpen waarin Jaap zich onder andere gespecialiseerd heeft zijn, liquiditeit en cashflow binnen bedrijven. Jaap is begeleider van verandertrajecten en financieringscoach, ook is hij een inspirerend trainer en spreker.

Zijn werkervaring is opgebouwd van gekwalificeerd economiedocent naar interimwerk als financieringscoach op zakelijk financieringsgebied, en het adviseren van banken met problemen op het gebied van interne audits. Dit alles om de kwaliteit van medewerkers en hun financieringsvragen te verbeteren. Jaap is mede grondlegger van trainingen vormgegeven vanuit didactische concepten met als ferm fundament FOI’s Pijleroverzicht, dat door o.a. Nederlandse banken wordt ingezet omdat het feilloos financiële risico’s blootlegt.

Data & Locaties

Data & Locaties

Deze opleiding is op dit moment niet als open opleiding gepland. Je kunt de opleiding individueel of incompany volgen met collega’s of je interesse kenbaar maken via de knop voorinschrijven.

Incompany of 1-op-1 opleiding

Wij verzorgen al onze opleidingen ook incompany of individueel. Als meerdere collega’s interesse hebben in dezelfde opleiding is het al snel voordelig om de opleiding incompany te organiseren. Wij zorgen er dan ook voor dat de opleiding volledig wordt afstemd op jou/jullie leerdoelen en praktijk. Voor meer informatie hierover, bel gerust of vraag een offerte aan.

Voorinschrijven

Door middel van voorinschrijven kun je je interesse kenbaar maken voor deze opleiding. Zodra wij voldoende geinteresseerden hebben voor deze opleiding, zullen wij deze inplannen en jou op de hoogte brengen.

Investering

Trainingskosten

De totale investering voor de training is €495,-

En is inclusief:

 • Koffie/ thee en een verzorgde lunch
 • Voorbereidingsmateriaal
 • Opleidingsmateriaal, zoals handouts, literatuur en een map
 • Digitaal deelnamebewijs

De trainingen van FOI zijn vrijgesteld van BTW.

Betaalwijze

In de week voorafgaand aan de training ontvang je de factuur. Deze wordt digitaal verstuurd. Indien er afwijkende factuurgegevens zijn kun je dit doorgeven bij je aanmelding.

Incompany

Vanaf 6 personen kan een incompany opleiding al een financieel voordeel opleveren. Benieuwd naar de kosten voor een incompany opleiding? Vraag HIER een offerte aan.

Ervaringen

Ervaringen van anderen

De trainer is positief kritisch, geeft heldere voorbeelden en verbetertips, heeft veel ervaring in en met de praktijk (richting klant en bank) en kan zich goed verplaatsen in de schrijver. Hij zorgt voor een open en no nonsens sfeer tijdens de training.
Juist de zeer goede bancaire kennis gecombineerd met de theorie is van een zeer groot nut.
Bruikbare tips en positief opbouwende kritiek. Zeker als een casus van jezelf wordt bekeken/beoordeeld heb je er echt veel aan. Het is direct toepasbaar voor vergelijkbare casussen.

Studieadvies nodig?

Marleen van de Sande

info@foi.nl
31 (0) 13 - 538 51 20

Marleen
Neem contact op

Blijf op de hoogte van ons aanbod met onze nieuwsbrief

Certificering

Cedeo
Belasting
Nopd