Huur en verhuur in de gemeentepraktijk

Inzicht in de specifieke problemen die spelen bij verhuur/huur gemeentelijk vastgoed
 • Verhuur van onbebouwde gemeentelijke grond
 • Opzeggingsperikelen gemeentelijk vastgoed
 • Casussen uit de dagelijkse praktijk

Als gemeente heb je bij de verhuur van gemeentelijk vastgoed, te maken met specifieke problemen. Waar moet je op letten bij het verhuren van een stuk snippergroen? Welke positie heb je als gemeente bij de verhuur van alleen voetbalvelden of bij de verhuur inclusief het clubgebouw en de kleedkamers?

Deze opleiding in-company of 1 op 1 afnemen?

PE-punten Meer info

3

Totale kosten Meer info

€ 325

Aantal dagen

1

Overzicht

In deze cursus wordt het huurrecht aan de hand van casussen uit de dagelijkse gemeentepraktijk en de meest recente jurisprudentie op interactieve wijze besproken. Je krijgt inzicht in de verschillende huurregimes die in jouw praktijk voorkomen en bovendien krijg je bruikbare tips. Tijdens de cursus worden tevens uitstapjes gemaakt naar andere juridische gebruiksvormen zoals erfpacht en opstal en naar het publiekrecht, zoals de Wabo en het Bor.

Gerelateerde Blog items:

Voorproefje: Training huur en verhuur in de gemeentepraktijk

Opleidingstraject

 • Geen vooropleiding vereist
 • Trainingsdag (3 uur)
Leerdoelen

Leerdoelen

 • Verhuur van onbebouwde grond;
 • Verhuur van sportcomplexen;
 • Opzeggingsperikelen;
 • Verantwoordelijkheid voor de publiekrechtelijke bestemming;
 • Verhuurmogelijkheden bij tijdelijke transformatie naar woonruimte;
 • Overlast;
 • Huurprijs en de Wet Markt en Overheid.
Docent

Willemijn Lever

Trainer

Mr. W. (Willemijn) Lever MRICS is sinds 2002 als advocaat werkzaam. Zij is gespecialiseerd in huur- en vastgoedrecht en volgde daartoe meerdere specialisatieopleidingen. Zij heeft zich inmiddels verbonden aan Legaltree, een advocatenkantoor dat de krachten bundelt van ambitieuze, positief ingestelde en ondernemende partners waarbij persoonlijk contact met cliënten centraal staat. Zij heeft een jarenlange ervaring in de overheidspraktijk. Zij treedt voorts als voorzitter op van een bezwaarschriftencommissie en zij publiceert geregeld in diverse vaktijdschriften, waaronder de Gemeentestem. Willemijn verzorgt tot slot op regelmatige basis (inhouse)cursussen en seminars voor cliënten binnen haar rechtsgebied.

Data & Locaties

Data & Locaties

Deze opleiding is op dit moment niet als open opleiding gepland. Je kunt de opleiding individueel of incompany volgen met collega’s of je interesse kenbaar maken via de knop voorinschrijven.

Incompany of 1-op-1 opleiding

Wij verzorgen al onze opleidingen ook incompany of individueel. Als meerdere collega’s interesse hebben in dezelfde opleiding is het al snel voordelig om de opleiding incompany te organiseren. Wij zorgen er dan ook voor dat de opleiding volledig wordt afstemd op jou/jullie leerdoelen en praktijk. Voor meer informatie hierover, bel gerust of vraag een offerte aan.

Voorinschrijven

Door middel van voorinschrijven kun je je interesse kenbaar maken voor deze opleiding. Zodra wij voldoende geinteresseerden hebben voor deze opleiding, zullen wij deze inplannen en jou op de hoogte brengen.

Investering

Trainingskosten

De totale investering voor de training is €325,-

Indien lid Vastgoed Belang zijn de kosten €275,-

En is inclusief:

 • Koffie/ thee
 • Voorbereidingsmateriaal
 • Opleidingsmateriaal, zoals handouts, literatuur en een map
 • Digitaal deelnamebewijs

De trainingen van FOI zijn vrijgesteld van BTW.

Betaalwijze

In de week voorafgaand aan de training ontvang je de factuur. Deze wordt digitaal verstuurd. Indien er afwijkende factuurgegevens zijn kun je dit doorgeven bij je aanmelding.

Incompany

Vanaf 6 personen kan een incompany opleiding al een financieel voordeel opleveren. Benieuwd naar de kosten voor een incompany opleiding? Vraag HIER een offerte aan.

Ervaringen

Ervaringen van anderen

Een goede opleiding voor iemand die met de basics van het huur en verhuur in de gemeentepraktijk kennis wil maken. Ook een handige opleiding als je al wat meer kennis en ervaring hebt, want er worden goede en leuke tips gegeven. Wij waren met een kleine groep dus hadden ook de mogelijkheid om veel vragen te stellen.
Begrijpelijk, op de praktijk gericht, relevant.
Deskundige cursusleidster.

Blijf op de hoogte van ons aanbod met onze nieuwsbrief

Certificering

Cedeo
Belasting
Nopd