Financiële analyse corporate finance

De financiering van een corporate onderneming en de efficiënte vertaalslag naar het financieringsvoorstel.
 • Efficiënt vaststellen van de juiste key-issues/KPD’s en KPI’s
 • Leer de juiste vragen stellen in klantgesprekken
 • Bepaal welke stuurinformatie de klant moet aanleveren

Het is belangrijk om de juiste focus te leggen in het gesprek met de klant over corporate finance. Leer tijdens deze opleiding het bepalen van de juiste key-issues, KPD’s, KPI’s en maak de vertaalslag naar het kort en bondig schrijven van de financieringsaanvraag.

Deze opleiding in-company of 1 op 1 afnemen?

PE-punten Meer info

3

Totale kosten Meer info

€ 295

Aantal dagen

1

Overzicht

Tijdens deze opleiding leer je hoe je de juiste key-issues, KPD’s en KPI’s bepaalt. Vervolgens dien je de juiste vertaling te maken naar het financieringsvoorstel voor een corporate onderneming. Vanuit deze basis kan de koppeling gemaakt worden naar de financiële analyse en mate van gevoeligheid van het bedrijf. Dit is essentieel om het uiteindelijke financieringsvoorstel kort en bondig te schrijven met de juiste argumentatie en focus. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een KPI model.

Aan de hand van door de cursisten aangeleverde praktijkvoorbeelden/financieringsaanvragen worden de key-issues en KPD’s geformuleerd alsook de te stellen vragen aan de klant. Vervolgens wordt aandacht besteed om dit op een juiste wijze te vertalen naar de vastlegging in de toelichting bij de aanvraag of revisie.

Leerdoelen

Leerdoelen

 • Het bepalen van de juiste KPD’s, bijbehorende performance indicatoren en key issues in een corporate finance – financieringsaanvraag;
 • Het stellen van de juiste vragen inzake de KPD’s en key issues in klantgesprekken;
 • In klantgesprekken aangeven welke actuele stuurinformatie de klant moet aanleveren voor een goede score op KPD, KPI en key issues, via een kpi model;
 • Kanttekeningen, aandachtspunten en valkuilen bij een financiële beoordeling;
 • Sneller tot de kern van de financieringsaanvraag komen;
 • Het leren formuleren van een treffende conclusie bij een complexe financiering.
Docent

Jaap Huurnink

Partner & trainer

Vanaf 2009 is Jaap Huurnink directeur en medevennoot van FOI. Voor die tijd is hij al geruime tijd actief geweest als trainer en financieringsspecialist binnen FOI. Aanleiding van de stap naar mede-eigenaar van FOI is de sterke kracht van praktische toepasbaarheid/insteek van de aangeboden opleidingen en trainers. ‘Met passie mensen leren wat ze kunnen gebruiken in de dagelijkse financiële praktijk’, is het doel van Jaap. Onderwerpen waarin Jaap zich onder andere gespecialiseerd heeft zijn, liquiditeit en cashflow binnen bedrijven. Jaap is begeleider van verandertrajecten en financieringscoach, ook is hij een inspirerend trainer en spreker.

Zijn werkervaring is opgebouwd van gekwalificeerd economiedocent naar interimwerk als financieringscoach op zakelijk financieringsgebied, en het adviseren van banken met problemen op het gebied van interne audits. Dit alles om de kwaliteit van medewerkers en hun financieringsvragen te verbeteren. Jaap is mede grondlegger van trainingen vormgegeven vanuit didactische concepten met als ferm fundament FOI’s Pijleroverzicht, dat door o.a. Nederlandse banken wordt ingezet omdat het feilloos financiële risico’s blootlegt.

Data & Locaties

Data & Locaties

Deze opleiding is op dit moment niet als open opleiding gepland. Je kunt de opleiding individueel of incompany volgen met collega’s of je interesse kenbaar maken via de knop voorinschrijven.

Incompany of 1-op-1 opleiding

Wij verzorgen al onze opleidingen ook incompany of individueel. Als meerdere collega’s interesse hebben in dezelfde opleiding is het al snel voordelig om de opleiding incompany te organiseren. Wij zorgen er dan ook voor dat de opleiding volledig wordt afstemd op jou/jullie leerdoelen en praktijk. Voor meer informatie hierover, bel gerust of vraag een offerte aan.

Voorinschrijven

Door middel van voorinschrijven kun je je interesse kenbaar maken voor deze opleiding. Zodra wij voldoende geinteresseerden hebben voor deze opleiding, zullen wij deze inplannen en jou op de hoogte brengen.

Investering

Trainingskosten

De totale investering voor de training is €295,-

En is inclusief:

 • Koffie/ thee
 • Voorbereidingsmateriaal
 • Opleidingsmateriaal, zoals handouts, literatuur en een map
 • Digitaal deelnamebewijs

De trainingen van FOI zijn vrijgesteld van BTW.

Betaalwijze

In de week voorafgaand aan de training ontvang je de factuur. Deze wordt digitaal verstuurd. Indien er afwijkende factuurgegevens zijn kun je dit doorgeven bij je aanmelding.

Incompany

Vanaf 6 personen kan een incompany opleiding al een financieel voordeel opleveren. Benieuwd naar de kosten voor een incompany opleiding? Vraag HIER een offerte aan.

Ervaringen

Ervaringen van anderen

De trainer was zeer kundig en weet alles goed uit te leggen. Trainer is betrokken bij de cursisten.
Met name het variërende aanbod in de training van theorie, praktijk en rollenspellen was erg leerzaam en maakte het daardoor een nuttige en zinvolle training.
Sluit perfect aan op de praktijk, goede interactie.

Studieadvies nodig?

Neem contact op

Blijf op de hoogte van ons aanbod met onze nieuwsbrief

Certificering

Cedeo
Belasting
Pe
Nopd