Examentraining Erkend financieringsadviseur MKB

Voor degene die enkel voor het examen nog wat extra handvatten nodig hebben en goed voorbereid willen zijn!
 • Bancaire en non-bancaire aanbieders van financiering en hoe je deze met elkaar kunt combineren (stapelen)- de juiste financieringsmix (banken, crowdfunding, crowdequity, lease, factoring, kredietunies, kredietverzekeraars, private equity, direct lending en vastgoedfinanciers)
 • Het businessmodel van de geldverstrekkers en hun eigen wijze van funding
 • Werkwijze (doelgroepenbeleid, procedures en beoordelingscriteria) van de verschillende aanbieders

We gaan in vogelvlucht de belangrijkste onderwerpen langs voor het examen. Je maakt vervolgens een oefenexamen en dit wordt weer uitgebreid besproken tijdens de tweede sessie. Deelnemers dienen al enkele jaren ervaring te hebben als onafhankelijk financieringsadviseur.

Deze opleiding in-company of 1 op 1 afnemen?

Totale kosten Meer info

€ 620

Aantal dagen

1

Overzicht

Naast onze 3-daagse training ter voorbereiding op het keurmerk Erkend financieringsadviseur MKB, bieden we ook een losse examentraining aan. Tijdens deze examentraining gaan we in vogelvlucht de belangrijkste onderwerpen langs voor het examen. Deelnemers dienen al enkele jaren ervaring te hebben als onafhankelijk financieringsadviseur om hieraan deel te nemen.

Je doorloopt zelfstandig de e-learnings ter voorbereiding op de eerste trainingsdag. De basiskennis is dan alweer wat opgefrist en tijdens de trainingsdag kan de verdiepingsslag gemaakt worden. De opzet van het programma ziet er als volgt uit:

Je krijgt toegang tot de FOI Academy, onze online leeromgeving. Hier staan op jouw persoonlijke dashboard 3 e-learnings voor je klaar:
- e-learning Bedrijfsanalyse
- e-learning Non bancaire financieringsvormen
- e-learning Kasstroomanalyse

Dagdeel 1: virtuele training van 3 uur, waarin de trainer je meeneemt in de actuele financieringsmarkt en het stapelen van financieringen.
Oefenexamen, dit maak je zelfstandig online
Dagdeel 2: virtuele training van 3 uur waarin de trainer het oefenexamen en vragen zal bespreken en daarnaast verdieping in financiële analyse.

Opleidingstraject

 • Geen vooropleiding vereist
 • Trainingsdag (6 uur)
Leerdoelen

Leerdoelen:

 • Actualiteiten op het gebied van financieren;
 • Bancaire en non-bancaire aanbieders van financiering en hoe je deze met elkaar kunt combineren (stapelen) – de juiste financieringsmix (banken, crowdfunding, crowdequity, lease, factoring, kredietunies, kredietverzekeraars, private equity, direct lending, vastgoedfinanciers)
 • Werkwijze (doelgroepenbeleid, procedures en beoordelingscriteria) van de verschillende aanbieders
 • Het businessmodel van de geldverstrekkers en hun eigen wijze van funding
 • Kennis van en een visie op uitgangspunten en grenzen van verantwoord financieren en overcreditering, zowel gezien vanuit de balansbeoordeling (gezonde balansverhoudingen) alsmede vanuit rentabiliteit en cashflow;
 • Verdieping in balans en financiële analyse – integrale beoordeling financieringsaanvraa
 • Het adviseren van de ondernemer over de beschikbare financieringsopties
 • Kaders en regels voor afspraken met financiers
Docent

Jorrit van Eck

Partner & Trainer

Drs. J.G.H.J.M. van Eck (Jorrit) studeerde Bestuurlijke Informatiekunde aan de Universiteit van Tilburg. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaringen in het bankwezen, hoofdzakelijk in het zakelijke domein zowel als specialist als in diverse management functies. Hierbij was hij commercieel actief in zowel het grootzakelijke segment als voor MKB ondernemingen. In deze periode gebruikt Jorrit zijn ruime ervaring ook als trainer, hierbij hecht hij veel waarde aan de toepasbaarheid van de opgedane kennis.
Zijn kennis op het gebied van financiële analyse, zakelijke kredietverlening en -beoordeling zet hij in als trainer voor FOI en bij de contacten met opdrachtgevers en het invullen van hun vragen. Vanaf 2018 is Jorrit ook als partner verbonden aan FOI.

Data & Locaties

Data & Locaties

Deze opleiding is op dit moment niet als open opleiding gepland. Je kunt de opleiding individueel of incompany volgen met collega’s of je interesse kenbaar maken via de knop voorinschrijven.

Incompany of 1-op-1 opleiding

Wij verzorgen al onze opleidingen ook incompany of individueel. Als meerdere collega’s interesse hebben in dezelfde opleiding is het al snel voordelig om de opleiding incompany te organiseren. Wij zorgen er dan ook voor dat de opleiding volledig wordt afstemd op jou/jullie leerdoelen en praktijk. Voor meer informatie hierover, bel gerust of vraag een offerte aan.

Voorinschrijven

Door middel van voorinschrijven kun je je interesse kenbaar maken voor deze opleiding. Zodra wij voldoende geinteresseerden hebben voor deze opleiding, zullen wij deze inplannen en jou op de hoogte brengen.

Investering

Tarief:

De kosten voor deze examentraining incl. oefenexamen bedragen 620 euro per deelnemer.

Ervaringen

Ervaringen van anderen

Studieadvies nodig?

Neem contact op

Blijf op de hoogte van ons aanbod met onze nieuwsbrief

Certificering

Cedeo
Belasting
Nopd