E-learning Jaarrekening analyse complexe structuren

Leer hoe je grote bedrijven kunt analyseren
  • Analyse verslaglegging grote bedrijven
  • Doorgronden en analyseren balansposten
  • Consolidatie(regels)

Middels deze e-learning kom je meer te weten over de verslaglegging van grote bedrijven, hoe je deze bedrijven kunt analyseren op basis van kengetallen, en hoe je de consolidatieregels kunt toepassen.

E-learning only

PE-punten Meer info

2

Totale kosten

€ 150

Doelgroep

De e-learning Jaarrekening analyse complexe structuren is bedoeld voor bedrijvenadviseurs, bankiers (relatiemanagers en financieringsspecialisten), ondernemers, accountants, intermediairs, medewerkers van financiële afdelingen, financieel adviseurs en geïnteresseerden die inzicht willen krijgen in het analyseren van de jaarrekening.

Leerdoelen:

Tijdens deze e-learning komt het volgende aan bod: Analyse van structuren van grote ondernemingen; risico's bij dochter, zustermaatschappijen en onderlinge transacties; analyseren van (minderheids)deelnemingen; consolidatieregels en inzicht in geconsolideerde en enkelvoudige jaarcijfers (welke heb je wanneer nodig)?

Deze e-learning bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Structuren en structuurrisico's; welke risico's zijn er vanuit de structuur aanwezig en hoe kun je deze als financier beperken?
  • Consolidatieregels en de werking van consolideren (bv. intercompany transacties, waardering van deelnemingen)
  • Financiële analyse (analyse van liquiditeit, solvabiliteit, rentabiliteit)
  • Bedrijfsanalyse (KPI, KSF bepalen)

Een e-learning volgen bij FOI

Al onze e-learning modules zijn basismodules welke gebruikt worden ter voorbereiding op de training. Met het volgen van de losse e-learning module neem je de basiskennis tot je en kun je later besluiten je te verdiepen in het onderwerp door de training te volgen.

FOI Academy

Nadat je ingeschreven bent voor de e-learning, krijg je een uitnodiging vanuit ons online leerplatform FOI Academy. Op jouw persoonlijke dashboard staat de e-learning voor je klaar. Maar er is nog veel meer te vinden in het platform. We delen graag onze kennis met je! Als je voor de eerste keer inlogt krijg je een instructievideo te zien waarin alles uitgelegd wordt. Je krijgt 6 weken toegang tot het platform en de e-learningmodule.

Verdiepen in het onderwerp?

Na het volgen van deze e-learningmodule kun je deelnemen aan de training 'Jaarrekening analyse complexe structuren' (meer informatie over de training).

Al onze e-learning modules zijn vrijgesteld van btw en zijn op ieder moment te volgen.

Opleidingstraject

  • Geen vooropleiding vereist
  • E-learning (2 uur)

Studieadvies nodig?

Marleen van de Sande

info@foi.nl
31 (0) 13 - 538 51 20

Marleen
Neem contact op

Blijf op de hoogte van ons aanbod met onze nieuwsbrief

Certificering

Cedeo
Belasting
Nopd