
Scenario analyse (incl. E-learning)
Scenario denken is een belangrijk hulpmiddel om beslissingen te nemen als de onzekerheid van de scenario's heel hoog is.

Voor wie?
De doelgroep voor deze training zijn accountmanagers en financieringsspecialisten, zowel onafhankelijk danwel in dienst bij een financier, accountantskantoor of intermediair. Belangrijk is dat je als deelnemer al wel werkzaam bent of bent gewest in het zakelijk domein en dus al wel zakelijke financieringskennis bezit. Na het volgen van deze opleiding ben je als accountmanager of financieringsspecialist beter in staat tijdig te acteren op signalen en weet je ook wat het effect is van je handelingen wanneer de onderneming uiteindelijk bij bijzonder beheer komt. Daarnaast heb je een goede basis om door te groeien naar een functie van specialist op het gebied van intensief beheer.
Inhoud
Het doel van de training is dat het beheer bij een onderneming in continuïteit problemen op een juiste wijze wordt uitgevoerd. Dit betekent, tijdig signalen herkennen, een adequate oorzaakanalyse uitvoeren en acties uitzetten en dit ook op een juiste wijze in het dossier vastleggen. Dit is ook van belang voor accountmanagers en financieringsspecialisten in de commerciële praktijk. De trainingsdagen worden praktijkgericht ingestoken. Dit betekent o.a. dat er veel wordt gewerkt met voorbeelden uit de praktijk van intensief beheer. Van daaruit maken we de koppeling naar de fase van verstrekking, de eerste signalen, de oorzaakanalyse en de vervolgstappen naar intensief beheer en de vastlegging hiervan. Belangrijk is ook om tijdens het proces van intensief beheer aandacht te hebben voor een goede scenario-analyse en strategiebepaling vanuit klant- en bankperspectief. Hoe snel kan de klant weer terug naar normaal beheer? Tijdig en adequaat handelen is bij deze posten zeer relevant.
Daarnaast speelt ook het formele aspect bij intensief beheer een belangrijke rol. Hiermee bedoelen we de juiste risicoclassificatie en default status. Ook hier is aandacht voor tijdens de training.
Dag 1: Tijdig signaleren van continuïteitsproblemen en een goede oorzaakanalyse. (klassikale opleidingsdag, 2 dagdelen)
Dag 2: Scenario - analyse (virtual classroom, 1 dagdeel)
Dag 3: Cashflow & default status
Dag 4: Juridische aspecten bij bijzonder beheer
Dag 5: Gesprek voeren met de ondernemer in zwaar weer
Vanaf 2009 is Jaap Huurnink directeur en medevennoot van FOI. Voor die tijd is hij al geruime tijd actief geweest als trainer en financieringsspecialist binnen FOI. Aanleiding van de stap naar mede-eigenaar van FOI is de sterke kracht van praktische toepasbaarheid/insteek van de aangeboden opleidingen en trainers. ‘Met passie mensen leren wat ze kunnen gebruiken in de dagelijkse financiële praktijk’, is het doel van Jaap. Onderwerpen waarin Jaap zich onder andere gespecialiseerd heeft zijn, liquiditeit en cashflow binnen bedrijven. Jaap is begeleider van verandertrajecten en financieringscoach, ook is hij een inspirerend trainer en spreker.
Zijn werkervaring is opgebouwd van gekwalificeerd economiedocent naar interimwerk als financieringscoach op zakelijk financieringsgebied, en het adviseren van banken met problemen op het gebied van interne audits. Dit alles om de kwaliteit van medewerkers en hun financieringsvragen te verbeteren. Jaap is mede grondlegger van trainingen vormgegeven vanuit didactische concepten met als ferm fundament FOI’s Pijleroverzicht, dat door o.a. Nederlandse banken wordt ingezet omdat het feilloos financiële risico’s blootlegt.
Dirk Spoormans is advocaat/partner bij MannaertsAppels Advocaten te Breda en Tilburg. Het kantoor is onder meer gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en insolventierecht. Naast zijn werkzaamheden als advocaat ondernemingsrecht wordt Dirk sinds 2006 veelvuldig aangesteld als curator in faillissementen van bedrijven in het MKB.
Deze opleiding is op dit moment niet als open opleiding gepland. Je kunt de opleiding individueel of incompany volgen met collega’s of je interesse kenbaar maken via de knop voorinschrijven.
Wij verzorgen al onze opleidingen ook incompany of individueel. Als meerdere collega’s interesse hebben in dezelfde opleiding is het al snel voordelig om de opleiding incompany te organiseren. Wij zorgen er dan ook voor dat de opleiding volledig wordt afstemd op jou/jullie leerdoelen en praktijk. Voor meer informatie hierover, bel gerust of vraag een offerte aan.
Door middel van voorinschrijven kun je je interesse kenbaar maken voor deze opleiding. Zodra wij voldoende geinteresseerden hebben voor deze opleiding, zullen wij deze inplannen en jou op de hoogte brengen.
Trainingskosten
De totale investering voor de training is €2.850,-
Dit bestaat uit: 2 e-learningmodules en 5 trainingsdagen. Dag 1, 4 en 5 zijn klassikaal en dag 2 en 3 zijn virtueel.
Verder is dit tarief inclusief:
De trainingen van FOI zijn vrijgesteld van BTW.
In de week voorafgaand aan de training ontvang je de factuur. Deze wordt digitaal verstuurd. Indien er afwijkende factuurgegevens zijn kun je dit doorgeven bij je aanmelding.
Vanaf 6 personen kan een incompany opleiding al een financieel voordeel opleveren. Benieuwd naar de kosten voor een incompany opleiding? Vraag een offerte aan.