Blockchain en bitcoin

Begrijp de blockchaintechnologie en de mogelijke impact hiervan.
 • No-nonsense uitleg van blockchaintechnologie
 • Wat is Bitcoin? Waarom is het ontstaan? Hoe werkt Blockchain? En wat kun je ermee?
 • Hoe kun je Bitcoin of Blockchain gebruiken in de financiële en vastgoedsector

Weet je wat de impact van blockchain op jouw sector kan zijn en wat dit voor de organisatie betekent? Wat is de meerwaarde van blockchain voor de organisatie ten opzichte van bestaande technologieën?

Deze opleiding in-company of 1 op 1 afnemen?

PE-punten Meer info

6

Totale kosten Meer info

€ 575

Aantal dagen

1

Overzicht

In 2017 zijn we allemaal direct of indirect in aanraking gekomen met het fenomeen Bitcoin. Het was het jaar van de gekte: de prijs van Bitcoin ging door het dak. In 2018 stortte de prijs in en Bitcoin verdween daarmee uit het nieuws. De wereld van Bitcoin en Blockchain heeft echter niet stilgestaan, de afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de onderliggende techniek. Tijdens de training nemen we je mee in deze wereld. Wat is Bitcoin? Waarom is het ontstaan? Hoe werkt Blockchain? En wat kun je ermee? Hoe kun je Bitcoin of Blockchain gebruiken in de financiele en vastgoedsector? Daar geven we antwoord op tijdens de training.

Naast Bitcoin en Blockchain kijken we ook naar de ontwikkelingen in de crypto wereld. Grote bedrijven en startups zijn volop bezig met crypto en Blockchain.

Zelfs de ECB is aangespoord tot het ondernemen van actie. Zij ontwikkelen momenteel een eigen Central Bank Digital Currency. Wil je weten waarom en wat het is? Tijdens de training geven we antwoord op die vragen.

Afsluitend bespreken we de mogelijkheden en de impact op de wereld van morgen. Wat kan Bitcoin, Crypto, Blockchain voor impact hebben op ons leven? En hoe verhoudt het zich tot het internet?

De tijd is rijp om u serieus te verdiepen in het onderwerp en misschien er zelfs mee aan de slag te gaan.

Bitcoin, Crypto en Blockchain gaan de wereld veranderen. Ook uw wereld en die van uw kinderen.

Opleidingstraject

 • Geen vooropleiding vereist
 • Trainingsdag (6 uur)
Leerdoelen

Leerdoelen

  • Wat is Bitcoin? Hoe werkt het? Waarom is het ontstaan?
  • Welke innovatie biedt Bitcoin?
  • Leer wat een Blockchain is en hoe het werkt.
  • Is Bitcoin als betaalmiddel te vergelijken met de Euro en de Dollar?
  • Leer meer over de rol van miners en waarom die rol zo belangrijk is.
  • Welke nadelen hebben Bitcoin en Blockchain?
  • Wat zijn de uitdagingen van deze nieuwe techniek?
  • Waarom wordt Blockchain gezien als de nieuwe fase van het internet?
  • Voorbeelden over toepassingen van de Blockchain technologie.
  • Welke verandering gaat Blockchain brengen binnen de financiële sector?
  • Wat zijn altcoins en waarom zijn deze er?
  • Welke innovaties biedt Blockchain technologie?
  • De Central Bank Digital Currency, wat is het? En waarom ontwikkelt de ECB dit?
Docent
Foto Rolf rijbewijs paspoort

Rolf van der Hagen

trainer

Mijn naam is Rolf van der Hagen, 39 jaar oud en ik woon in Rotterdam. Als kind was ik al gefascineerd door computers, digitalisering en de mogelijkheden die dit ons biedt. Vooruitgang, zo zie ik technologische ontwikkelingen, het helpt ons in slimmer en efficienter werken. Als freelance IT projectmanager help ik klanten met de implementatie van software systemen. Begin 2017 ben ik in gefascineerd geraakt door Bitcoin en Blockchain. Sindsdien ben ik mij gaan verdiepen in de materie en sinds eind 2018 geef ik trainingen over het onderwerp. Dat doe ik met passie en enthousiasme.


Data & Locaties

Data & Locaties

Deze opleiding is op dit moment niet als open opleiding gepland. Je kunt de opleiding individueel of incompany volgen met collega’s of je interesse kenbaar maken via de knop voorinschrijven.

Incompany of 1-op-1 opleiding

Wij verzorgen al onze opleidingen ook incompany of individueel. Als meerdere collega’s interesse hebben in dezelfde opleiding is het al snel voordelig om de opleiding incompany te organiseren. Wij zorgen er dan ook voor dat de opleiding volledig wordt afstemd op jou/jullie leerdoelen en praktijk. Voor meer informatie hierover, bel gerust of vraag een offerte aan.

Voorinschrijven

Door middel van voorinschrijven kun je je interesse kenbaar maken voor deze opleiding. Zodra wij voldoende geinteresseerden hebben voor deze opleiding, zullen wij deze inplannen en jou op de hoogte brengen.

Investering

Trainingskosten

De totale investering voor de training is €575,-

Dit is inclusief alle lesmaterialen en lunch, koffie/thee etc.

De trainingen van FOI zijn vrijgesteld van BTW.

Betaalwijze

In de week voorafgaand aan de training ontvang je de factuur. Deze wordt digitaal verstuurd. Indien er afwijkende factuurgegevens zijn kun je dit doorgeven bij je aanmelding.

Incompany

Vanaf 6 personen kan een incompany opleiding al een financieel voordeel opleveren. Benieuwd naar de kosten voor een incompany opleiding? Vraag HIER een offerte aan.

Ervaringen

Ervaringen van anderen

Uitermate interessante materie op interactieve en begrijpelijke wijze gebracht. Opent nieuwe perspectieven.
Erg duidelijke uitleg van toch complexe materie. Ook veel verschillende belichtingen van het onderwerp: technisch, sociaal, toepassingen etc.
De enthousiaste trainer heeft met passie zijn kennis gedeeld. Ik heb hierdoor veel geleerd en duidelijk inzicht gekregen in de Bitcoin en Blockchain.

Studieadvies nodig?

Neem contact op

Blijf op de hoogte van ons aanbod met onze nieuwsbrief

Certificering

Cedeo
Belasting
Nopd