Beheer van zorgvastgoed

Leer hoe je optimaal en toekomstbestendig het beheer van je zorgvastgoed kunt inrichten.
 • Inzicht in alle aspecten die spelen bij het beheer van zorgvastgoed
 • Zorgexploitatie vs. vastgoedexploitatie
 • Impact van de investeringscyclus voor vastgoed op de zorgexploitatie

De impact van vastgoed op de exploitatie en het rendement van het zorgbedrijf is substantieel. Dat vraagt om professioneel vastgoedbeheer. Hoe doe je dat en wat zijn de valkuilen? Hoe bepaal je welk vastgoed je op de kortere en langere termijn nodig hebt? Hoe kun je het vastgoed verduurzamen?

Deze opleiding in-company of 1 op 1 afnemen?

PE-punten Meer info

3

Totale kosten Meer info

€ 325

Aantal dagen

1

Overzicht

Vastgoed is een belangrijke asset voor een zorgorganisatie. Daardoor heeft dit veel impact op het rendement van de zorginstelling. Een duidelijke visie en strategie en een goed beheer is dan ook essentieel. In deze module krijg je inzicht in alle aspecten die bij het beheer van zorgvastgoed spelen. Organisaties dienen er voor te zorgen dat de kapitaallasten geen problemen veroorzaken binnen de integrale bekostiging en dat ze op een meer commerciële manier omgaan met hun vastgoed. Het zelf opstellen van een vastgoedexploitatie, businesscases en het kunnen analyseren van de uitkomsten wordt steeds belangrijker. Daarnaast wordt het verschil duidelijk tussen de gevolgen van het huren, aankopen of zelf realiseren van zorgvastgoed.

Deze module is onderdeel van de leergang ‘Zorgvastgoed’. Deze leergang bestaat uit 4 onderstaande modules, welke verspreid zijn over 2 opleidingsdagen. Het is natuurlijk ook mogelijk om deze modules los te volgen.
1. Introductie zorgvastgoed
2. Beheer van zorgvastgoed
3. Financiering van zorgvastgoed
4. Juridische aspecten van zorgvastgoed

Leerdoelen

Leerdoelen

 • Inzicht in alle aspecten die bij het beheer van zorgvastgoed spelen;
 • Vastgoed als bedrijfsmiddel (CREM) – assetmanagement;
 • Zorgexploitatie vs. Vastgoedexploitatie;
 • Het opzetten van de businesscase;
 • Bekostiging van de zorgsector en de businessplannen;
 • Inzicht in de keuze en gevolgen van huren, aankopen of zelf realiseren van vastgoed;
 • Impact van de investeringscyclus voor vastgoed op de exploitatie van de zorginstelling;
 • Bepalen van een duidelijke visie en strategie voor de vastgoedexploitatie;
 • Doorrekenen van businesscases en investeringen en het rendement;
 • Investeringen en onderhoudsplannen;
 • Doelgroepgericht ontwikkelen; onderscheid rol eigenaar vs gebruiker.
Docent

Camiel Rommens

Trainer

In mijn werk als taxateur en senior adviseur staat het taxeren en waarderen van zorgvastgoed centraal. Door transparantie en een heldere onderbouwing van de uitgangspunten geef ik zorgorganisaties met taxaties een scherp beeld van de waarden en risico’s van hun vastgoed. Daarnaast ben ik specialist op het gebied van business plannen. Voor de funding van vastgoedinvesteringen bestaat op voorhand geen garantie. Ik borg dat een nieuw initiatief aan de voorkant een helder financieel kader krijgt waarbinnen uitwerking plaatsvindt. Dit biedt in een vroegtijdig stadium de garantie voor levensvatbaarheid van nieuwe plannen. Een businessplan is de onderlegger voor interne besluitvorming of ten behoeve van een financierings- of borgingsverzoek. Door nauwe contacten met banken, weet ik exact wat de aandachtspunten zijn voor een doortimmerd businessplan.

Data & Locaties

Data & Locaties

Deze opleiding is op dit moment niet als open opleiding gepland. Je kunt de opleiding individueel of incompany volgen met collega’s of je interesse kenbaar maken via de knop voorinschrijven.

Incompany of 1-op-1 opleiding

Wij verzorgen al onze opleidingen ook incompany of individueel. Als meerdere collega’s interesse hebben in dezelfde opleiding is het al snel voordelig om de opleiding incompany te organiseren. Wij zorgen er dan ook voor dat de opleiding volledig wordt afstemd op jou/jullie leerdoelen en praktijk. Voor meer informatie hierover, bel gerust of vraag een offerte aan.

Voorinschrijven

Door middel van voorinschrijven kun je je interesse kenbaar maken voor deze opleiding. Zodra wij voldoende geinteresseerden hebben voor deze opleiding, zullen wij deze inplannen en jou op de hoogte brengen.

Investering

Trainingskosten

De totale investering voor de training is €325,-

Indien lid Vastgoed Belang zijn de kosten €275,-

Indien je de gehele leergang zorgvastgoed wil volgen is de totale investering €995,-. Ben je lid van Vastgoed Belang? De kosten zijn dan €895,-.

En is inclusief:

 • Koffie/ thee
 • Voorbereidingsmateriaal
 • Opleidingsmateriaal, zoals handouts, literatuur en een map
 • Digitaal deelnamebewijs

De trainingen van FOI zijn vrijgesteld van BTW.

Betaalwijze

In de week voorafgaand aan de training ontvang je de factuur. Deze wordt digitaal verstuurd. Indien er afwijkende factuurgegevens zijn kun je dit doorgeven bij je aanmelding.

Incompany

Vanaf 6 personen kan een incompany opleiding al een financieel voordeel opleveren. Benieuwd naar de kosten voor een incompany opleiding? Vraag HIER een offerte aan.

Ervaringen

Ervaringen van anderen

Trainer die met veel enthousiasme ons meenam in de wereld van zorgvastgoed.
Leerzaam en direct toepasbaar in de praktijk.
Sprekers waren zeer ervaren en konden goed antwoord geven op de gestelde vragen.

Studieadvies nodig?

Neem contact op
Logo-vastgoed-belang-hr

Blijf op de hoogte van ons aanbod met onze nieuwsbrief

Certificering

Cedeo
Belasting
Pe
Nopd