Alternatieve financieringsvormen MKB

Optimale financieringsstructuur realiseren door alternatief (gestapeld) te financieren
 • De laatste initiatieven en bijzondere voorbeelden van alternatief financieren
 • Hoe samen op te trekken, bankier en alternatief financier
 • Efficiënte risicoanalyse maken en vertalen naar een passend rendement

Door de snelle opmars van alternatieve financieringsvormen worden ondernemingen niet meer door 1 partij maar vaak door 2, 3 of meer partijen gefinancierd. Hierdoor ontstaan er steeds meer mogelijkheden om tot de gewenste financiering/ financieringsstructuur te komen.

Deze opleiding in-company of 1 op 1 afnemen?

PE-punten Meer info

3

Totale kosten Meer info

€ 295

Aantal dagen

1

Overzicht

Banken zijn terughoudend geworden in het nemen van risico’s en het verstrekken van financieringen. Door de snelle opmars van alternatieve financieringsvormen worden ondernemingen niet meer door 1 partij maar vaak door 2, 3 of meer partijen gefinancierd. Hierdoor ontstaan er steeds meer mogelijkheden om tot de gewenste financiering (-sstructuur) te komen.

Tijdens deze opleiding leer je alles over de laatste actuele ontwikkelen, de verschillende financieringsvormen en hoe je deze kunt toepassen. Er komen diverse voorbeelden aan bod en daarnaast wordt aandacht besteed aan vragen als; Hoe worden de zekerheden verdeeld? Wanneer spreek je dat af, verdeling van de cashflowwaterfall of hoe de verschillende financiers kunnen omgaan met elkaars positie?

Leerdoelen

Leerdoelen

 • De allerlaatste initiatieven en bijzondere voorbeelden van alternatieve financieringsvormen;
 • Hoe kun je het financieringsproces verkorten, dit effectiever laten verlopen en meer voorspelbaarheid creëren?
 • Hoe gaat een financier om met aandelen/eigenaarschap dat deels bij de crowd komt?
 • Beoordelen propositie, rendement eenvoudig kunnen afwegen tegen het daadwerkelijke risico;
 • Hoe samen optrekken van bankier en crowdfunder? Voorwaardelijk? Hoofdelijkheid, verdeling cashflow etc.;
 • Hoe selecteer ik een degelijk, betrouwbaar en bij de situatie passend platform?
 • Voorbeelden van cases die nu geen doorgang hebben gevonden maar gestapeld wel hadden gekund;
 • Kijk achter de schermen bij gecrowdfunde cases (Symbid, Colllin Crowdfund,….);
 • Met behulp van tools, waaronder het pijleroverzicht, een efficiënte risicoanalyse maken en door vertalen naar een passend rendement.
 • Voorbeeldcases en praktische handvatten.
Docent

Jaap Huurnink

Partner & trainer

Vanaf 2009 is Jaap Huurnink directeur en medevennoot van FOI. Voor die tijd is hij al geruime tijd actief geweest als trainer en financieringsspecialist binnen FOI. Aanleiding van de stap naar mede-eigenaar van FOI is de sterke kracht van praktische toepasbaarheid/insteek van de aangeboden opleidingen en trainers. ‘Met passie mensen leren wat ze kunnen gebruiken in de dagelijkse financiële praktijk’, is het doel van Jaap. Onderwerpen waarin Jaap zich onder andere gespecialiseerd heeft zijn, liquiditeit en cashflow binnen bedrijven. Jaap is begeleider van verandertrajecten en financieringscoach, ook is hij een inspirerend trainer en spreker.

Zijn werkervaring is opgebouwd van gekwalificeerd economiedocent naar interimwerk als financieringscoach op zakelijk financieringsgebied, en het adviseren van banken met problemen op het gebied van interne audits. Dit alles om de kwaliteit van medewerkers en hun financieringsvragen te verbeteren. Jaap is mede grondlegger van trainingen vormgegeven vanuit didactische concepten met als ferm fundament FOI’s Pijleroverzicht, dat door o.a. Nederlandse banken wordt ingezet omdat het feilloos financiële risico’s blootlegt.

Data & Locaties

Data & Locaties

Deze opleiding is op dit moment niet als open opleiding gepland. Je kunt de opleiding individueel of incompany volgen met collega’s of je interesse kenbaar maken via de knop voorinschrijven.

Incompany of 1-op-1 opleiding

Wij verzorgen al onze opleidingen ook incompany of individueel. Als meerdere collega’s interesse hebben in dezelfde opleiding is het al snel voordelig om de opleiding incompany te organiseren. Wij zorgen er dan ook voor dat de opleiding volledig wordt afstemd op jou/jullie leerdoelen en praktijk. Voor meer informatie hierover, bel gerust of vraag een offerte aan.

Voorinschrijven

Door middel van voorinschrijven kun je je interesse kenbaar maken voor deze opleiding. Zodra wij voldoende geinteresseerden hebben voor deze opleiding, zullen wij deze inplannen en jou op de hoogte brengen.

Investering

Trainingskosten

De totale investering voor de training is €295,-

En is inclusief:

 • Koffie/ thee
 • Voorbereidingsmateriaal
 • Opleidingsmateriaal, zoals handouts, literatuur en een map
 • Digitaal deelnamebewijs

De trainingen van FOI zijn vrijgesteld van BTW.

Betaalwijze

In de week voorafgaand aan de training ontvang je de factuur. Deze wordt digitaal verstuurd. Indien er afwijkende factuurgegevens zijn kun je dit doorgeven bij je aanmelding.

Incompany

Vanaf 6 personen kan een incompany opleiding al een financieel voordeel opleveren. Benieuwd naar de kosten voor een incompany opleiding? Vraag HIER een offerte aan.

Ervaringen

Ervaringen van anderen

Erg fijn dat Jaap inspeelt op de vragen die er zijn en vertelt vanuit zijn ervaringen / kennis.
De informatie is van toegevoegde waarde voor mijn startersadvisering. Het geeft weer een frisse blik op de alternatieve financieringsvormen.
Door de training veel meer inzicht gekregen in de werkwijze van crowdfunding.

Studieadvies nodig?

Neem contact op

Blijf op de hoogte van ons aanbod met onze nieuwsbrief

Certificering

Cedeo
Belasting
Pe
Nopd