Bank Banking Bitcoin 315788
17-10-2018
Finance

Multinationals ontwikkelen handelsplatform voor veelbelovende blockchain technologie

In navolging van het blockchainplatform voor de wereldhandel, werken vijftien grote internationale bedrijven, waaronder Shell, ING, ABN AMRO en Rabobank, aan een handelsplatform gebaseerd op blockchain. Het platform voor de wereldhandel, met de naam VAKT, heeft andere toepassingen dan het handelsplatform van Komgo, de onderneming welke de concerns hiervoor hebben opgericht.

De blockchain technologie wordt voornamelijk gebruikt als database, voor het vastleggen van gegevens. Op dit moment is het vooral bekend van de, op blockchain gebaseerde, bitcoin. Het grootste en belangrijkste verschil met een ouderwetse database is dat gegevens niet centraal worden opgeslagen, maar in een digitaal logboek waarvan alle deelnemers een kopie krijgen. Met de blockchain database moet fraude snel te onderscheppen zijn, en uiteindelijk voorkomen kunnen worden.

In eerste instantie wordt Komgo vooral gebruikt voor het uitwisselen van bestanden en voor het delen van gegevens over kredieten en grondstoffen. Hierna zal worden onderzocht of het systeem kan worden gecombineerd met VAKT.

Verschillende multinationals hebben de blockchaintechnologie al omarmt en maken inmiddels gebruik van het blockchainplatform. Wil jij up to date blijven en weten wat de blockchain technologie voor jouw sector of business betekent?

Blijf op de hoogte van ons aanbod met onze nieuwsbrief

Certificering

Cedeo
Belasting
Nopd