Mkb3
15-11-2019
Nieuws

FOI in kopgroep keurmerk financieringsadviseur MKB!

Onlangs werd tijdens het congres van Stichting MKB financiering de kopgroep voor de ontwikkeling van de beroepsgroep ‘financieringsadviseur’ aangekondigd. FOI is trots dat wij onderdeel zijn van deze kopgroep. Naast FOI zijn partijen als NLInvesteert, Financieringsgilde, Credion, Stapelfinancieringen BV, IMK - Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf en Eijgen Finance hierbij aangesloten.

Op het gebied van financieringsadvies voor het mkb gaat er veel goed maar er is ook veel dat nog niet is geregeld. In hoeverre is het wenselijk dat een financieringsadviseur door zowel financier als ondernemer wordt betaald? Of dat er geen kennisvereisten bestaan voor adviseurs? Een keurmerk kan een nuttige bijdrage vormen aan het verbeteren van financieringsadvies aan ondernemers. Dat is de voornaamste uitkomst van de verkenning naar een keurmerk voor financieringsadviseurs mkb. Een eerste belangrijke stap is het bouwen aan een beroepsgroep van financieringsadviseurs. De meeste partijen zoals financieringsadviseurs mkb, ondernemers, opleiders en financiers staan positief ten opzichte van zowel een keurmerk als van de realisatie van een beroepsgroep.

Om het onderwerp verder uit te diepen en nog breder met de beroepsgroep in gesprek te treden werd als vervolg op het onderzoek het congres georganiseerd op 29 oktober 2019. Centrale vragen waren: is financieren een onderscheidend vak, is de doelgroep zichtbaar en herkenbaar, draagt aanvullende regelgeving bij aan verbetering van het beroep?

Wie waren de spreken en wat was hun boodschap?
Lees de blog van Stichting MKB financiering:

https://www.stichtingmkbfinanciering.nl/blog-26-financieren-is-een-vak/


Voor meer informatie over het keurmerk of wil je het gehele rapport verkenning keurmerk financieringsadviseur lezen, kijk op:

https://www.stichtingmkbfinanciering.nl/verkenning-keurmerk-financieringsadviseur-mkb/

De accountant over het initiatief voor een keurmerk:
https://www.accountant.nl/nieuws/2019/7/keurmerk-kan-bijdragen-aan-beter-financieringsadvies-mkb/#


Wil je meer weten over onze opleiding tot financieringsadviseur MKB? Klik dan hier voor meer informatie en startdatum:

https://foi.nl/opleidingen/opleiding-financieringsadviseur/

Blijf op de hoogte van ons aanbod met onze nieuwsbrief

Certificering

Cedeo
Belasting
Nopd