Onze medewerkers

 • Klaas Kroot, Directeur, oprichter en senior docent

  Klaas Kroot

  Directeur, oprichter en senior docent

  Drs. A.C.L. Kroot (Klaas) studeerde bedrijfseconomie en commerciële economie aan de Universiteit van Tilburg en is cum laude afgestudeerd. Hij is een ervaren ondernemer met daarnaast vijf jaar werkervaring in de accountancy en een tiental jaren werkervaring in Corporate en Leveraged Finance. Naast zijn activiteiten als ondernemer schrijft hij boeken voor HBO- en WO-onderwijs en is hij investeerder in vastgoed en bedrijven. Onder meer is hij eigenaar van diverse opleidingsbedrijven en een tweetal controleplichtige accountantskantoren. Hij is gespecialiseerd in het verzorgen van opleidingen op het gebied van complexe financiële analyse, Leveraged Finance, bedrijfsoverdracht en vastgoed.

  Connect met Klaas Kroot     LinkedIn  

 • Jaap Huurnink, Directeur en senior docent

  Jaap Huurnink

  Directeur en senior docent

  Vanaf 2009 is  Jaap Huurnink directeur en medevennoot van FOI. Voor die tijd is hij al geruime tijd actief geweest als trainer en financieringsspecialist binnen FOI. Aanleiding van de stap naar mede-eigenaar van FOI is de sterke kracht van praktische toepasbaarheid/insteek van de aangeboden opleidingen en trainers. ‘Met passie mensen leren wat ze kunnen gebruiken in de dagelijkse financiële praktijk’, is het doel van Jaap. Onderwerpen waarin Jaap zich onder andere gespecialiseerd heeft zijn, liquiditeit en cashflow binnen bedrijven.  Jaap is begeleider van verandertrajecten en financieringscoach, ook is hij een inspirerend trainer en spreker.

  Zijn werkervaring is opgebouwd van gekwalificeerd economiedocent naar interimwerk als financieringscoach op zakelijk financieringsgebied, en het adviseren van banken met problemen op het gebied van interne audits. Dit alles om de kwaliteit van medewerkers en hun financieringsvragen te verbeteren. Jaap is mede grondlegger van trainingen vormgegeven vanuit didactische concepten met als ferm fundament FOI’s Pijleroverzicht, dat door o.a. Nederlandse banken wordt ingezet omdat het feilloos financiele risico’s blootlegt.

  Connect met Jaap Huurnink     LinkedIn  

 • Marcel Geurts, Salesmanager en Senior docent

  Marcel Geurts

  Salesmanager en Senior docent

  Marcel Geurts – “Vrees niet om fouten te maken, sta er voor open van deze fouten te leren”

  Na het succesvol afronden van zijn studie bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit in Groningen, heeft Marcel al 20 jaar werkervaring opgedaan in de branche. Door verschillende commerciële functies in het zakelijke segment, bezit Marcel een realistische blik en visie van de praktijk binnen de financiële sector. Enthousiast geeft hij diverse opleidingen waarin vele handvaten worden meegegeven die in de praktijk goed bruikbaar zijn. Onderwerpen die hem sterk liggen zijn kredietrapportage en financiële analyse. Daarnaast is hij financieringscoach, waarin hij actief personen op de werkvloer begeleid op basis van persoonlijk sterke punten en talenten. Hierin ligt een positieve nadruk op onderwerpen die nog verbeterd of verder ontwikkeld kunnen worden.

  Connect met Marcel Geurts     LinkedIn  

 • Marleen van de Sande, Financieringsspecialist & Opleidingsadviseur

  Marleen van de Sande

  Financieringsspecialist & Opleidingsadviseur

  mr. MMG van de Sande (Marleen) heeft Fiscaal Recht en Ondernemingsrecht gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Marleen is werkzaam bij FOI als financieringsspecialist en adviseur opleidingen. In deze functie voert zij diverse taken uit. O.a. als financieringscoach, uivoeren van eerste lijncontroles, het geven van workshops en het adviseren van klanten over het opleidingenpakket van FOI. Voor vragen over de opleidingen of een gericht opleidingsadvies kunt u dan ook bij haar terecht. Daarnaast begeleidt zij als financieringscoach medewerkers bij het beoordelen en analyseren van financieringsaanvragen.

  Connect met Marleen van de Sande     LinkedIn  

 • Alexander Egberink, Docent

  Alexander Egberink

  Docent

  ing. A.H. Egberink (Alexander) heeft jarenlange ervaring als financieringsspecialist bij diverse banken. Momenteel is hij na 20 jaar bancaire ervaring, werkzaam als trainer en consultant bij bedrijfsovernames en complexe financieringsaanvragen. Hij is gespecialiseerd in het verzorgen van opleidingen op het gebied van financiële analyse.​

 • Jan de Jongh, senior trainer

  Jan de Jongh

  senior trainer


  Jan de Jongh is na zijn studie Bedrijfskunde aan de Agrarische Hogeschool 6 jaar werkzaam geweest binnen Rabobank, waarna hij de overstap heeft gemaakt naar het trainerschap. Als trainer en directeur van Tryact HRD heeft Jan veel kennis en ervaring opgedaan binnen de profit en non-profit sector en binnen diverse bedrijven. Sinds 2006 is Jan geheel zelfstandig en vervult hij voor diverse ontwikkeltrajecten de rol van ervaren adviseur en/of trainer op het vlak van vaardigheden. Voor Focus zijn dit onder andere de traject ‘Commerciële Adviesvaardigheden’ voor de agrarische sector en ‘Train de trainer’ binnen de voedingsmiddelenindustrie. Daarnaast verzorgt Jan coachtrajecten voor diverse medewerkers binnen de accountancybranche.

 • Monique Busch, Docent

  Monique Busch

  Docent

  ​Drs. M.M.B. Busch RC (Monique) is na haar studie Rechten en Economie aan de Universiteit in Utrecht in het bankwezen gaan werken op het gebied van zakelijke financieringen. Na 4 jaar heeft zij de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven en daar de functies van concerncontroller en treasurer gecombineerd. In deze periode heeft zij ook de opleiding voor Registercontroller gevolgd. Sinds 2009 is ze werkzaam als adviseur op het gebied van werkkapitaalbeheersing en verzorgt veel trainingen voor o.a. het bankwezen en het bedrijfsleven. Op deze wijze kan ze haar bancaire ervaring mooi combineren met haar ervaring in het bedrijfsleven.

 • Gerben Koskamp, Docent

  Gerben Koskamp

  Docent

  ​G.J. Koskamp (Gerben) is een ervaren bankier en ondernemer. In de financiële sector heeft hij de afgelopen 13 jaar verschillende functies bekleed op het vlak van zakelijk financieren. Sinds een aantal jaar heeft hij een eigen bedrijf als freelancer in de zakelijke dienstverlening, runt hij een agrarische familieonderneming en verzorgt hij werkzaamheden als trainer/coach voor FOI. Hij studeerde veehouderij aan de CAH(Christelijke Agrarische Hogeschool) te Dronten. Vervolgens is hij 5 jaren werkzaam geweest als accountmanager agrarisch in Drenthe waarna hij de overstap maakte naar het werken als interim professional. Als interim professional is hij werkzaam geweest in verschillende functies in het accountmanagement en als leidinggevende. Hij is gespecialiseerd in het verzorgen van opleidingen op het gebied van bedrijfsanalyse en -financiering. Daarnaast heeft hij een heldere visie op het werken in teamverband en het procesmatig samenwerken.

 • Neeltje Lebbink, Opleidingscoördinator

  Neeltje Lebbink

  Opleidingscoördinator

  ​Neeltje Lebbink heeft gestudeerd aan de NHTV internationaal hoger onderwijs Breda. Als opleidingscoördinator binnen FOI is zij verantwoordelijk voor het gehele planningsproces van een opleiding; voor het verwerken van de aanvragen van de opdrachtgevers, administratieve ondersteuning van de salesmanager, het coördineren van ondersteunende taken en het hebben en onderhouden van contacten met opdrachtgevers en docenten.

  Connect met Neeltje Lebbink     LinkedIn  

 • Karin Lommers, Opleidingscoördinator

  Karin Lommers

  Opleidingscoördinator

  Karin Lommers heeft gestudeerd aan het Schoevers College. Als opleidingscoördinator binnen FOI is zij verantwoordelijk voor het gehele planningsproces van onze opleidingen; voor het verwerken van de aanvragen van de opdrachtgevers, ondersteuning van de salesmanager, het coördineren van ondersteunende taken en het hebben en onderhouden van contacten met opdrachtgevers en docenten. Karin is ook mede verantwoordelijk voor de uitstraling en inhoud van de website en andere marketinggerichte activiteiten (social media).

  Connect met Karin Lommers     LinkedIn  

 • Sandra van Esch, Controller

  Sandra van Esch

  Controller

  ​Sandra van Esch heeft Bedrijfseconomie gestudeerd aan de HEAO Avans Hogeschool ‘s-Hertogenbosch. Binnen FOI is zij werkzaam als controller en hiermee verantwoordelijk voor het aanleveren van managementinformatie, opstellen tussentijdse cijfers, managementrapportages en liquiditeitsbeheer en - planning.

  Connect met Sandra van Esch     LinkedIn  

 • Robin Verbeek, Opleidingscoördinator

  Robin Verbeek

  Opleidingscoördinator

  ​Robin Verbeek studeert Commerciële Economie aan de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Binnen FOI Is zij verantwoordelijk voor de coördinatie van de open inschrijvingen. Ook houdt zij zich bezig met  het verzorgen en versturen van de opleidingsmaterialen voor zowel de docent als de cursist(en) en de verwerking van de evaluaties. 

 • John Bult, Docent

  John Bult

  Docent

  ​drs. J.A. Bult (John), is een tiental jaren werkzaam geweest binnen het bankwezen en sinds 6 jaar gevestigd als zelfstandig financieel adviseur. Daarnaast geeft hij al bijna 10 jaar trainingen op fiscaal gebied en verschijnen er regelmatig publicaties van zijn hand in diverse vakbladen. John volgde zijn opleidingen aan de universiteit van Tilburg, de Hogeschool Den Bosch (heden Avans) en de federatie belastingacademie. John is aangesloten bij de federatie belastingadviseurs (FB) en de federatie financiële planners (FFP). John is gespecialiseerd in het verzorgen van fiscale opleidingen en workshops.

 • Arjo Wesdorp, Inhoudsdeskundige

  Arjo Wesdorp

  Inhoudsdeskundige

  ​Drs. A.J. Wesdorp (Arjo) is een ervaren bankier in de breedte van de zakelijke kredietverlening. Met zowel kennis vanuit commerciele als ook krediettechnische hoek weet hij uitstekend de risico’s in het juist evenwicht van de klant-bankrelatie te plaatsen. Dit vanuit de visie van de bankier, oog voor het te accepteren risico in het totale perspectief van de klantrelatie.

  Zijn inzet bij FOI als inhoudsdeskundige richt zich op vraagstukken die diepgang vragen. Dit kan analyse zijn van posten op clientniveau, maar ook vraagstukken op krediettechnisch of juridisch terrein komen aan de orde.

 • Kees den Bieman, Docent/ Inhoudsdeskundige

  Kees den Bieman

  Docent/ Inhoudsdeskundige

  ​Dr.Ir. C.F.M. den Bieman (Kees) is een zeer ervaren financier in zowel economisch goede tijden als ook bij economische neergang. Na ruim 20 jaar ervaring als financier in de zakelijke markt is hij nu zelfstandig werkzaam als bedrijfseconomisch adviseur. Binnen FOI vervult hij de rol van senior vakspecialist. Hij studeerde en promoveerde aan de Landbouw Universiteit Wageningen, deed een management opleiding van De Baak in Noordwijk en volgde een groot aantal financieringsopleidingen. Hij is verbonden geweest aan de Landbouw Universiteit en heeft 19 jaar gewerkt op directieniveau binnen de zakelijke markt bij diverse banken. Hij is deskundig op het vlak van grote en complexe bedrijfsfinancieringen.

 • Jordy Kleemans, Consultant en Docent (Troostwijk)

  Jordy Kleemans

  Consultant en Docent (Troostwijk)

  Jordy Kleemans studeerde af aan de Technische Universiteit Eindhoven in Bouwkunde met als afstudeerrichting Real Estate Management and Development. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest als projectmanager en assetmanager bij fondsbelegger Annexum, maakt hij de overstap naar vastgoedadviseur Troostwijk Real Estate om daar vanuit de bestaande taxatiepraktijk mee te helpen een vastgoedadviespraktijk op te zetten.

 • Jeroen Andriolo, Docent

  Jeroen Andriolo

  Docent

  ​Drs. J. Andriolo (Jeroen) heeft bedrijfskundige economie gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.  
  Hij werkt ruim 10 jaar in het bankwezen en heeft ervaring bij diverse grootbanken in commerciële functies in het zakelijk segment.  Naast het geven van diverse opleidingen, met name kredietrapportage bedrijven en financiële analyse, is hij ook relatiemanager Grootzakelijk bij de Rabobank. Zo kan Jeroen in zijn trainingen veelvuldig gebruik maken van zijn ervaring in de dagelijkse zakelijke financieringspraktijk.

 • Carlo Walschots, Docent

  Carlo Walschots

  Docent

  ​Ir. C.P.R.T. (Carlo) Walschots studeerde Agrarische Bedrijfseconomie en Voorlichtingskunde aan de Universiteit van Wageningen en heeft een ruime ervaring in bankwezen en consultancy. Tijdens zijn 11 jarig dienstverband bij Fortis/ABN AMRO werkte hij onder andere aan grote strategische projecten en heeft als projectleider de Corporate Clients afdeling van ABN AMRO in Eindhoven weer opgebouwd. Inhoudelijk zijn Procesoptimalisatie, Commercie, Corporate en Leverage Finance vakgebieden waarop hij binnen de bank een vooraanstaande rol vervulde. Sinds eind 2011 is hij als zelfstandig consultant, trainer en ondernemer actief. Thans adviseert en begeleid hij ondernemers in het realiseren van plannen en doelstellingen, treedt hij op als financieringsdeskundige en is mede-eigenaar van een bedrijf in innovatieve voedingsprodukten.

  Connect met Carlo Walschots     LinkedIn  

 • Sander Maarleveld, Docent (ALECT)

  Sander Maarleveld

  Docent (ALECT)

  ​Sander Maarleveld heeft meer dan tien jaar ervaring als account manager en business developer in de profit- en nonprofitsector. Hij had verschillende commerciële functies bij (inter)nationale bedrijven. Naast zijn werk bij ALECT zet hij zijn commerciële kennis en ervaring in voor het goede doel als ambassadeur voor CliniClowns. 

 • Jos Bankras, Docent

  Jos Bankras

  Docent

  ​Jos is al ruim 20 jaar werkzaam bij diverse banken, voornamelijk als kredietbeheerder. Naast een reeks van bankopleidingen heeft hij veel kennis en ervaring opgedaan in de praktijk, van particulier tot zakelijk tot groot zakelijk. Door ervaringen met bijzonder beheer en uitwinningen is er affiniteit gegroeid met juridische aspecten. Vandaar dat Jos trainingen met deze inhoud verzorgt.

 • Bert Wiersma

  Docent

  E.H. Wiersma EMFC, (Bert) is een ervaren adviseur (groot)zakelijke relaties met ruim 20 jaar bancaire ervaring en 10 jaar ervaring als trainer / coach. Naast een HEAO-BE en vele bancaire opleidingen heeft Bert de Masteropleiding Master of Finance and Control aan de TIAS succesvol afgerond. Op het gebied van trainer / coach is hij gespecialiseerd in het schrijven van kredietrapportages, financiële analyse en bedrijfsovernamefinancieringen.​