De winnaar van 2017: Bitcoin!

We zijn begonnen aan het nieuwe jaar, 2018. Laten we hopen dat het een mooi jaar gaat worden!

Terugkijkend op het jaar 2017 zijn er winnaars en verliezers aan te wijzen. Een absolute winnaar van 2017 is bitcoin. Schommelde de crypto-munt begin 2017 nog zo rond de koers van 998 dollar, eind 2017 was de koers opgelopen naar zo’n 14.156 dollar per bitcoin. Een gigantische stijging van ruim 1400 % procent.
En zonder het nu over de speculatieve eigenschappen te hebben van het handelen in bitcoin, er is iets in gang gezet wat niet meer te stoppen is.

Ten eerste zijn cryptocurrencies een nieuwe manier geworden om transacties te doen met onbekenden, waarbij die transactie van alles kan zijn: geld, eigendom, intellectueel eigendom, een recht op iets etc..
Inmiddels zijn er meer dan 1300 verschillende coins die allemaal hun eigen visie, doel, techniek en waarde hebben.

Ten tweede, en veel belangrijker, is de techniek die gebruikt wordt om dit alles mogelijk te maken: blockchain technologie. De mogelijkheden die blockchain biedt zijn groots en disruptief. Dat wil zeggen; er zullen behoorlijk wat business modellen onderuit gaan omdat deze door blockchaintechnologie overbodig worden gemaakt. Of anders verwoord; als uw business eruit bestaat uw klanten via u zaken met elkaar te laten doen omdat u de vertrouwde (tussen)partij bent, dan moet u gaan opletten.
En dit is nog maar één van de mogelijke gebieden waarin blockchain zijn stempel zal drukken.

Wilt u meer weten over bitcoin, de achterliggende blockchaintechnologie en de impact die dat kan hebben op uw business, schrijf u dan in voor de training Bitcoin en Blockchain voor Financials op donderdag 8 maart 2018.
Ik vertel u er graag meer over!

Sander Maarleveld

Wil je hier meer over weten? Volg dan de Opleiding blockchain voor financials